• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Ünnep a kikában

2017.11.18.

Ünnep a kikában

Varázsold el magad a karácsonyi dekorációk édes világába!

Hamarosan itt az év leghangulatosabb ünnepe, a karácsony. Ahhoz, hogy vidám, ünnepi színekbe, és meghittséget sugárzó kiegészítők harmóniájába öltöztesd az otthonod minden apró kis zugát, nem árt már novemberben elkezdeni a tervezgetést. Már csak azért is, mert nincs is annál jobb dolog, mint a karácsonyi készülődés, melynek kötelező eleme az összes fahéjas-narancsos gyertya megszagolgatása, egy tucat pihe-puha, hópehely mintás párna megfogdosása, vagy egy újabb rénszarvasos kistányér beszerzése. Szerencsére a kikában mindezt egy helyen megteheted.

A karácsonyra való hangolódást idén kivételesen nem a Last Christmas meghallgatásával és nem is a Grincs megnézésével kezdtem, hanem ellátogattam a kika soroksári üzletébe. Nem tudtam, hogy itt már elkezdődött az ünnepi készülődés. Igazából egy-két újabb tányér miatt mentem, melyek a receptjeim fotózásához kellenek, hiszen minden évszakban újabb csodákkal bővítem a gyűjteményemet. Ezúttal viszont nem csak a télapó és hópehely mintás tányérok bűvöltek el, hanem az áruház teljes ünnepi hangulata elvarázsolt egy olyan világba, ahonnét nem akartam visszatérni.

A téli mesevilágot ábrázoló, hatalmas süteményes dobozok, a varázslatos hógömbök, a csillogó karácsonyfadíszek, a mókás hóbaglyok, teleszkópos lábú rénszarvasok és télapók, valamint a színes gyertyák sokasága pompás dekorációi voltak az üzletnek. Ezeket a szerethető, hangulatos kiegészítőket látva az ember képzeletben mindent a kosarába tesz, és szemei előtt megjelenik, hogy vajon hogyan is mutatna az a gyönyörű kanapé a nappalijában. A méltán megérdemelt pihenés az angyalos párnával, a fényes, aranyszínű gömbökkel díszített karácsonyfával biztosan sokkal jobban esne egy ilyen hangulatos kanapéban ülve. Még egy meghitt kandalló, egy puha szőnyeg és persze különböző illatú gyertyák teszik teljessé az összképet.

Novemberben már érdemes azt is megtervezned, hogy milyen színű dekoráció lesz idén a karácsonyfádon. Lehet, hogy minden évben ugyanazokat a színeket választod, de néha nem árt egy-két újabb kincset is beszerezni. A színek és a formák észrevétlenül, de nagy hatással vannak a hangulatunkra. Az idei kika dekorációk szín- és hangulatvilága a karácsonyi kedvenc süteményeinket idézik, így szinte egy édes meseországba varázsolnak minket.

A klasszikus ünnepi árnyalatok – a vörös, a bordó, a zöld és az arany – mellett megjelennek a különleges indiai fa és műszőrme alapanyagú dekorációk is, melyek egy édes, fahéjas sütemény képét idézhetik fel bennünk, hiszen fahéj nélkül szinte nincs is karácsony. A Zimtstern kollekció termékeivel a barna minden árnyalata finoman és gyengéden lengheti be otthonunkat melegséggel és meghittséggel úgy, mint ahogyan a fűszeres forralt bor vagy a fahéjas mézeskalács illata teszi az adventi készülődés során.

A klasszikusnak mondható ezüst-kék vonal szerelmesei is újíthatnak idén az ünnepi dekorációban. A kókuszcsók süteményt idéző Kokosbusserl kollekció termékeinek különleges alapanyaga a fehér fa, mely jól kombinálható kék és ezüst árnyalatokkal. Megjelenésében így biztosan a fehér karácsony képét varázsolja elénk az olyan dekorációkkal, mint a havas hatású fa, a jegesmedve, a téli erdő képével díszített kispárna vagy a hógömb.

A bőr és vászonhatású kiegészítők stílusos dekorációi lehetnek az otthonodnak télen is. A kika Punschkrapferl kollekcióját a fehér, vanília, barna, ezüst színvilággal a mignon színei ihlették. Egy pihe-puha puncs színű párna vagy a szőrmével bevont karácsonyfa és mécses mind elegáns és egyben egyedi díszei lehetnek a nappalidnak.

A világos színű fa, vanília és arany árnyalatú kiegészítőket (gyertyákat, gyertyatartókat, gömböket, csillagokat és angyalkákat) a vaníliás kifli ihlette. A Vanillekipferl kollekció termékeinek ünnepi hangulatát a pezsgő színű csillám díszítés tovább fokozza.

Most, hogy már mindenki megkívánta a karácsonyi süteményeket, a végére hagytam a rumosgolyó ihlette termékeket, melyekben a fém, a kerámia, az üveg és a toll alapanyagok köszönnek vissza olyan megnyugtató színek társításával, mint a fehér, a vanília, a pezsgő és a konyak. A Rumkugerl kollekció ízléses termékei a letisztult formavilág kedvelőinek otthonába is karácsonyi hangulatot teremthetnek.  

A kikába való ellátogatás igazi hangulatjavító program. A polcsorok között sétálva, a havas tájat idéző dekorációs elemek és a kandalló fénye belopja magát a szívedbe. Hirtelen nem is tudod, hogy miért, de azon kapod magad, hogy mosolyogsz egyfolytában és ez a jókedv nem múlik el egyik percről a másikra. Talán valami ”karácsonyi varázs por” kerül rád a kikában, ahogy a feldíszített karácsonyfák között sétálgatsz, vagy talán csak az illatok miatt van? Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy ünnepi hangulatba kerülsz, mely sokáig jó érzéssel tölt el.

Ez a cikk 2017. novemberében készült a Kika blogger pályázatára, melyen első helyezést ért el.

Szerző: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!