Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, húsmentes, fehér cukor mentes

Vargabéles meggyöntettel

Vargabéles meggyöntettel Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Angol zelleres burgonyafőzelék reform módon

2014.03.17.

Angol zelleres burgonyafőzelék reform módon

Ajánlom ezt a receptet fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak és laktózérzékenyeknek egyaránt. A burgonyát saját anyagával sűrítjük, kihasználva magas keményítőtartalmát. Nagyon finom tejtermék hozzáadása nélkül is. A feltétet pedig bátran variálhatjuk.

Hozzávalók (2 személyre):

6 db burgonya

1 db vöröshagyma

1 db angol zeller (1 szár kell csak)

4 db babérlevél

víz vagy zöldségalaplé

olívaolaj

majoránna

friss zsálya

 

Feltét:

gomba

őrölt bors

 

Elkészítés:

1. A burgonyát és az angol zellert apróra vágjuk, hogy hamarabb megpuhuljon. A burgonyából hagyjunk néhány nagyobb darabot is, amit nem pürésítünk, hogy a végén a tetejére tudjuk tenni. Az apróra darabolt zöldségeket tegyük fel sós vízben, vagy alaplében főni babérlevéllel.

2. Közben a finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajon. Ha a burgonya puhára főtt, akkor kevés lével együtt, a hagymával és a majoránnával botmixer segítségével pürésítjük.

3. Az egyben hagyott burgonya darabokat, olívaolajon süssük meg és tegyük a püré tetejére.

4. Feltétként adjunk hozzá olívaolajon megsütött, szeletelt gombát, melyet sózzunk, borsozzunk.

5. Végül mozsárban olívaolajjal törjünk össze friss zsályát és ezzel az olajjal locsoljuk meg a főzelék tetejét.

 

vissza

Hozzászólások