Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: gluténmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes

Testépítős spenótos csirkemell

Testépítős spenótos csirkemell Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

2016.04.30.

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

Néhány egyszerű hozzávalóból kitűnő party falatok lehetnek. Teljes kiőrlésű kenyérrel reggelire is fogyaszthatják a diétázók (kellő fehérje és szénhidrát pótlás garantálva). Uborka szeleteken kínálva pedig egy könnyű vacsorának is nagyszerű választás. Csak az a baj, hogy nem lehet eleget enni belőle. Próbáljátok ki!

Hozzávalók (2-4 személyre):

2 db olívaolajos tonhal konzerv

3 db keményre főzött tojás

6-7 db friss bazsalikom levél

3 szál újhagyma szár része

őrölt fekete bors

1 tk. citromlé

 

alkalomnak megfelelően: teljes kiőrlésű kenyér vagy kígyóuborka

Elkészítés:

1.  A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük (erre nem lesz szükségünk) a fehérjét pedig feldaraboljuk.

2.  Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk. A bazsalikommal is így teszünk.

3. A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük.

4. A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá, ettől rusztikus állagú lesz.

5. Az egészet egy tálkába, vagy egy csatos üvegbe tesszük és min. 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre vagy kígyóuborka szeletekre kenjük.

 

vissza

Hozzászólások