• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Brokkolikrémleves

2014.09.01.

Brokkolikrémleves

Egyszerűen elkészíthető finom és laktató leves.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g brokkoli

40 g vaj

1 l zöldségalaplé

200 ml főzőtejszín

40 g finomliszt

2,5 dl tej

őrölt fehér bors

a levesbetéthez:

4 szelet szikkadt kenyér

1 ek. olívaolaj

50 g füstölt sajt

 

Elkészítés:

1. A megtisztított, megmosott brokkolit rózsáira szedjük.  Kisebb darabokat tegyünk félre. Egy lábosban felforrósítjuk a vajat, elkeverjük benne a brokkolit, majd felöntjük egy kevés alaplével. Sózzuk, és rövid ideig pároljuk, majd a fedőt levesszük és elpárologtatjuk a folyadékot.

2. Liszttel megszórjuk, rövid ideig pirítjuk a lisztet, majd állandó keverés közben felöntjük a maradék alaplével és a tejjel.  Átforraljuk, és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd botmixerrel pépesítjük.  Hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer átforraljuk. Beletesszük a külön sós vízben megfőzött brokkoli darabokat.

A kenyeret felkockázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Tálalásnál reszelt füstölt sajtot kínáljunk még hozzá.

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!