Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Őszi panna cotta

Őszi panna cotta Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Diétás raffaello golyó proteinnel

Diétás raffaello golyó proteinnel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fokhagymakrémleves

2013.12.17.

Fokhagymakrémleves

Nincs is jobb ilyen hidegben egy forró krémlevesnél. Főleg, ha fokhagyma krémlevesről van szó. Hidegben, melegben, ebédre, vacsorára, ünnepre, vagy csak úgy…ezt a levest bármikor megenném.

Hozzávalók (6 személyre):

10 gerezd fokhagyma

2 evőkanál liszt

4 evőkanál vaj

450 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

1,8 l víz vagy erőleves vagy csontlé

őrölt fehérbors

6 db pirítós kenyér

sajt ízlés szerint


Elkészítés:

1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel vagy csontlével.

2. Sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

Egyszer fel kell forrnia, utána adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot, és kínáljunk hozzá pirítóst. Nagyon mutatós, ha cipóban tálaljuk.

vissza

Hozzászólások