Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Testépítős spenótos csirkemell

Testépítős spenótos csirkemell Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Francia hagymaleves

2014.01.20.

Francia hagymaleves

Kedvenc téli levesem. Csodás élmény, mikor a sajt megolvad a forró levesben. Pont így melegíti fel hideg időben a fázós embereket is.

Hozzávalók (4 személyre):

4 db nagyobb méretű vöröshagyma

2 szál újhagyma

2 ek. vaj

1 csipet cukor

8 dl húsleves (zöldségalaplé vagy erőleves)

őrölt fehér bors

1 dl száraz fehér bor

1 db szikkadt francia kenyér (vagy kifli)

reszelt trappista sajt (lehet füstölt is)

 

Elkészítés:

1. A megtisztított vöröshagymákat felkarikázzuk és vajon megpároljuk egy lábasban. Egy csipet cukrot szórunk rá a párolás elején.

2. Felöntjük a levessel vagy az alaplével. Sózzuk, őrölt fehér borssal megszórjuk, és miután felforrt hozzáadjuk a bort. Összesen kb. 15 percig főzzük.

3. Levesbetétként a kenyérszeleteket megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott újhagymával, (kockázott füstölt szalonnát is tehetünk rá) és sütőben megsütjük.

A levest forrón tálaljuk a sajtos kenyerekkel. Kínálhatunk még hozzá kockára vágott sajtot is.

vissza

Hozzászólások