Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes

Puha mézeskalács

Puha mézeskalács Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Hideg meggyleves

2014.07.24.

Hideg meggyleves

Nemcsak meleg nyári napokon kitűnő választás ez a kellemesen fahéjas-szegfűszeges leves, télen is megállja a helyét.

Hozzávalók (8 személyre):

500 g magozott (üveges) meggy - a leve is kell

kb. 10 ek. kristálycukor

2 csipet só

2 dl habtejszín

3 ek. finomliszt

1 db citrom héja

3 db egész fahéj

1 ek. egész szegfűszeg

1,5 dl vörösbor

10 g vaníliás cukor

2 ek. tejföl

 

Elkészítés:

1. Egy kisebb lábosban 2 l vizet teszünk fel főzni egész fahéjjal, egész szegfűszeggel és a citromhéjjal, amit burgonyahámozó segítségével távolítunk el, ügyelve arra, hogy a fehér részt ne szedjük le. A felére el kell forralni ezt a főzetet magas hőfokon.

2. A meggyet lecsepegtetjük, a levét félretesszük. Egy nagyobb lábasban vizet teszünk fel főni, ebbe 8-10 evőkanál cukrot és 2 csipet sót teszünk, valamint hozzáöntjük a meggylét is.

3. Közben egy keverőtálban megcsináljuk a habarást. Ehhez kb. 3 ek. lisztet teszünk a tálba, majd egy kevés tejszínt adunk hozzá. Habverővel még sűrűn elkeverjük. Ha csomómentes, akkor önjük hozzá a többi tejszínt és néhány evőkanál tejfölt is. Csomómentesre keverjük.

4. Ha felforrt a víz, akkor beletesszük a meggyet. Újra felforraljuk, és rögtön levesszük a tűzről. Behabarjuk, úgy, hogy a felforrt léből merőkanállal szedünk át a habaráshoz és ezt nagyon lassan önjük a hideg tejszínhez, folyamatos kevergetés mellett. Ezután visszatesszük a levest a tűzre és a habarást egy szűrőn át beleöntjük a levesbe, majd az egészet átforraljuk.

Néhány perccel a forralás után, szűrőn át beleöntjük a főzet egy részét és a vörösbort. Ezzel is rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Míg a leves hűl, keverjük el benne a vaníliás cukrot és szükség esetén még egy kevés cukrot és vörösbort is.

Hidegen tálaljuk tejszínhabbal.

vissza

Hozzászólások