Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Narancsos tiramisu limoncelloval

Narancsos tiramisu limoncelloval Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát fahéjas forró csoki

Alakbarát fahéjas forró csoki Fő kategória: italok
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Korhelyleves

2016.02.10.

Korhelyleves

Általában Szilveszterkor vagy nagyobb mulatozás (italozás) után készítjük, de ez eltolódhat egy februári hideg napra is, amikor egy tányér forró, vitamindús leves feldobhatja az ember napját.

A korhely a népnyelvben mulatozó, ivós embert jelent. Innen kapta a nevét a leves, mert nekik szánták gyomorjavítóként.

 

Hozzávalók (8 személyre):

800 g savanyított káposzta

3 db babérlevél

őrölt köménymag

őrölt fekete bors

morzsolt majoránna

1 db fokhagyma

1 db vöröshagyma

8 db bécsi virsli

300 g füstölt-főtt tarja

450 g tejföl

2 ek. liszt

3 ek. étolaj

1 kk. fűszerpaprika

 

Elkészítés:

1.  A savanyú káposztát összevágjuk és egy nagyobb lábosba tesszük. Felengedjük hideg vízzel és fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és babérlevéllel.

Beletesszük a felaprított fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott tarját is.

2. Amikor puhára főtt a káposzta, akkor magyaros rántással berántjuk a levest. Ehhez egy külön edényben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet. Megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és megpároljuk benne. Tűzről levéve elkeverjük a rántásban a fűszerpaprikát. Ezt a keveréket a forrásban lévő leveshez adjuk állandó kevergetés mellett.

3. Hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük a tejfölt. Forralás után készen is van. Legvégén adjuk hozzá a felkarikázott virslit, mely néhány perc alatt puhára fő.

Készíthetjük füstölt szalonnával vagy más húsokkal (pl. oldalas) is.

vissza

Hozzászólások