Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics Konyha: mediterrán
Fő kategória: zöldséges ételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves Elkészítési idő (perc): 30
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Lebbencsleves

2013.11.23.

Lebbencsleves

A lebbencslevest rengeteg féleképpen el lehet készíteni. Ebben a verzióban a főszerep a házi szalonnáé. A házi kolbász mesteri mellékszereplésével pedig egy igazán magyaros, nehéz levest kapunk, mely után szükségszerű rövid pihenőt tartani (vagy esetlegesen felfüggeszteni minden aznapi tevékenységet), mindezt egy olyan ízorgia átélése miatt, melyet csakis egy ilyen lebbencsleves tud előidézni.

Hozzávalók (4 személyre):

1 nagyobb fej vöröshagyma

4 db burgonya

1 db tv paprika

1 db paradicsom

kolbász (házi kolbász, vagy valami zsírosabb fajta)

szalonna (pl.:füstölt házi)

150 g lebbencs tészta

víz

2 evőkanál pirospaprika

őrölt fekete bors

erős paprika vagy Erős Pista ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. Kockára vágjuk a szalonnát, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a megtisztított burgonyát és a házi kolbászt.

2. A füstölt szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk. Ha jó minőségű szalonnát választunk, akkor nem kell alá olajat raknunk, a saját zsírjában fog megsülni. Rengeteg rossz szalonnával találkoztam már, melyek előbb levet engedtek, így nem sikerül jól megsütni. Ne ilyet válaszunk. Egy jó szalonnára sajnos költeni kell. Itt ezen áll, vagy bukik minden. Nagyrészt a szalonna íze határozza meg a levest.

3. A megsült szalonnákat öntsük egy szűrőbe, és csepegtessük le róla az összes zsírt egy nagyobb lábosba, amibe a levest szeretnénk elkészíteni. Használjuk fel az összes zsírt a leves elkészítéséhez.

4. A lebbencstésztát törjük össze kisebb darabokra és tegyük a visszamaradt zsírba. Aranybarnára kell pirítani, de félidőben adjuk hozzá a vöröshagymát is, hogy együtt piruljanak. (Imádom azt az illatot, mely akkor tör ki a lábosból, amikor hozzáadom a vöröshagymát. Eszméletlen jó párost alkotnak a pirított lebbencstésztával.)

5. Tűzről levéve szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük fel meleg vízzel. Mehet bele a burgonya, a megsütött szalonna, a paprika, a paradicsom és az elmaradhatatlan kolbász.

Sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, akkor kis lángon főzzük tovább a burgonya puhulásáig.

Ízlés szerint tegyünk bele erős paprikát vagy Erős Pistát.

vissza

Hozzászólások