Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Papsipka (túrós batyu)

Papsipka (túrós batyu) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony
Elkészítési idő: max. 60 perc

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával Konyha: magyar
Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz

Diétás kókuszgolyó

Diétás kókuszgolyó Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tejfölös gombaleves vajas galuskával

2014.02.02.

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Ha egy gyorsan elkészíthető, de tartalmas levesre vágyunk, akkor tökéletes választás a tejfölös gombaleves vajas galuskával.

Hozzávalók (4 személyre):

1 db vöröshagyma

8 db csiperkegomba

étolaj

1 kk. finomliszt

őrölt fehér bors

1 csomó petrezselyemzöld

3 dl tejföl

víz vagy zöldségalaplé

 

A vajas galuskához:

3 ek. liszt

1 db tojás

2 ek. vaj

 

Elkészítés:

1.  A gombát felszeleteljük, a hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.

2. Étolajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és erős tűzön pirítjuk. Megsózzuk, hogy hamarabb kiengedje a levét. Megszórjuk őrölt fehér borssal és a petrezselyemzölddel. Amikor teljesen elpárolgott a leve, akkor liszttel megszórjuk és rövid ideig tovább pirítjuk.

3. Felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével. Sóval, borssal ízesítjük és átforraljuk a levest.

4. Egy keverőtálba tesszük a tejfölt, és a forró levesből lassan hozzáadagolunk folyamatos kevergetés mellett 4-5 merőkanállal. Ezt a keveréket visszaöntjük a forrásban lévő leveshez és ismét átforraljuk, majd vajas galuskát főzünk bele.

 

Vajas galuska készítése:

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

Sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáadagoljuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Jól összekeverjük, és galuskaszaggatóval a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.

vissza

Hozzászólások