Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Paprikás csirke galuskával

Paprikás csirke galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Vaníliapudingos cupcake

Vaníliapudingos cupcake Fő kategória: desszertek
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

2016.02.28.

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

A forró krémleves még nagyon jól tud esni ilyen hideg időkben, de ahogy egyre közeledünk a március és a melegebb idő felé, már kell bele egy kis tavaszi feelinget is csempészni. Legyen egy kevés újhagyma. Hátha meghozza a tavaszt.


Hozzávalók (3-4 személyre):

500 g csiperkegomba

2 db újhagyma

1 ek. vaj

1 ek. zabpehelyliszt

őrölt fehér bors

zöldségalaplé

1,5 dl 10%-os főzőtejszín

1 csomó metélőhagyma

 

a tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyér és karikára vágott újhagyma

 

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk és lereszeljük a sajtreszelő kisebbik lyukán.

2. A vajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a tisztított, karikára vágott újhagymát.

3.Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és elpárologtatjuk róla az összes vizet. Ezután megszórjuk a zabpehelyliszttel, rövid ideig pirítjuk, végül hideg alaplével felöntjük. Elkeverjük és kiforraljuk.

4. Ezután botmixerrel pépesítjük az egészet. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is átforraljuk. A legvégén finomra vágott metélőhagymával is megszórjuk.

Pirított kenyérkockákkal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.

Mentés

vissza

Hozzászólások