Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal

Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal Elkészítési idő (perc): 120
Speciális összetevők figyelembe vétele: Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók
Fő kategória:

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Zöldborsó krémleves daragaluskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

2016.02.28.

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

A forró krémleves még nagyon jól tud esni ilyen hideg időkben, de ahogy egyre közeledünk a március és a melegebb idő felé, már kell bele egy kis tavaszi feelinget is csempészni. Legyen egy kevés újhagyma. Hátha meghozza a tavaszt.


Hozzávalók (3-4 személyre):

500 g csiperkegomba

2 db újhagyma

1 ek. vaj

1 ek. zabpehelyliszt

őrölt fehér bors

zöldségalaplé

1,5 dl 10%-os főzőtejszín

1 csomó metélőhagyma

 

a tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyér és karikára vágott újhagyma

 

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk és lereszeljük a sajtreszelő kisebbik lyukán.

2. A vajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a tisztított, karikára vágott újhagymát.

3.Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és elpárologtatjuk róla az összes vizet. Ezután megszórjuk a zabpehelyliszttel, rövid ideig pirítjuk, végül hideg alaplével felöntjük. Elkeverjük és kiforraljuk.

4. Ezután botmixerrel pépesítjük az egészet. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is átforraljuk. A legvégén finomra vágott metélőhagymával is megszórjuk.

Pirított kenyérkockákkal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.

Mentés

vissza

Hozzászólások