Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldségleves vajas galuskával

2014.02.02.

Zöldségleves vajas galuskával

A vitaminpótlás egyszerűen megoldható egy finom zöldséglevessel. Ha a különböző zöldségeket nagyon vékony gyufametéltre (zsülienre) vágjuk biztos, hogy senki sem fogja kiválogatni a zellert, vagy egyéb ”nem kívánatosnak” vélt dolgokat a levesből. Nemcsak azért mert ez felérne egy komolyabb bűvészmutatvánnyal, hanem ezért is, mert tökéletesen feloldódik az összes zöldség íze a leves harmonikus világában.

Hozzávalók (4 személyre):

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 fél kisebb karalábé

1 fél kisebb zeller

1 db petrezselyemgyökér

1 db sárgarépa

maroknyi zöldborsó (lehet fagyasztott is)

1 csomó petrezselyemzöld

2 db gomba

őrölt fehér bors

víz

 

A vajas galuskához:

3 ek. liszt

1 db tojás

2 ek. vaj


Elkészítés:

1. Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ha a leve elpárolgott, akkor hozzáadjuk a többi zsüilenre vágott zöldséget is. (A zsülienre vágást ebben a videóban láthatjátok 2:53-nál : http://www.youtube.com/watch?v=ErlMFvx8Q4w) Sózzuk, borsozzuk és 5-8 percig pirítjuk a zöldségeket.

3. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, megkeverjük és pár percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, és vajas galuskát szaggatunk bele.

Vajas galuska készítése:

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

Sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáadagoljuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Jól összekeverjük, és galuskaszaggatóval a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.

 

vissza

Hozzászólások