Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát lepény narancsos-joghurtos öntettel

Alakbarát lepény narancsos-joghurtos öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zsályás fokhagymakrémleves

2016.11.06.

Zsályás fokhagymakrémleves

Ilyen hidegben jól esik egy forró krémleves. Mit szólnál egy zsályás fokhagymakrémleveshez?

Hozzávalók (6 személyre):

10 gerezd fokhagyma

2 evőkanál liszt

4 evőkanál vaj

450 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

1,8 l víz vagy erőleves vagy csontlé

őrölt fehér bors

3-4 db friss zsályalevél

Levesbetét:

6 db pirítós kenyér

sajt ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat felforrósítjuk és beletesszük az apróra vágott zsályaleveleket. Liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel vagy csontlével.

2. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

Egyszer fel kell forrnia, utána adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot, és kínáljunk hozzá pirítóst. Nagyon mutatós, ha cipóban tálaljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások