Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: közepes

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal

Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal
Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal
Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal

Egy könnyű piskóta desszertnek vagy délutáni nasinak.


Hozzávalók (5-6 adag):

4 db tojás

100 g xilit

50 g eritrit

50 g Szerencsi kakaópor (10-12 %- os kakaóvaj tartalommal)

1 csipet só

75 g fehér tönkölyliszt

75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

100 g vaj

½ csomag sütőpor

a vaníliapudinghoz:

1 csomag Nyírfacukor Original gluténmentes vaníliaízű pudingpor édesítőszerrel

tej

víz


Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk és külön edénybe tesszük.

2. A xilitet, az eritritet és a kakaóport egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet sót. Egy másik tálban kimérjük a liszteket és hozzákeverjük a sütőport.

3. A vajat felolvasztjuk és robotgép segítségével összekeverjük a xilites-kakaóporos keverékkel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a lisztes-sütőporos keverékkel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.

5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 35 percig sütjük

A vaníliapudingot a csomagoláson látható módon elkészítjük. Ha csökkenteni szeretnénk a kalóriaértéket, akkor ne csak tejjel, hanem tej és víz keverékével készítsük el.