Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Francia rakott burgonya házi kolbásszal

Francia rakott burgonya házi kolbásszal Elkészítési idő (perc): 50
Speciális összetevők figyelembe vétele: Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)
Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:gluténmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, testépítős ételek, főzelék
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Saját anyagával sűrített zöldborsó főzelék, mely tökéletesen beleilleszthető a diétánkba is. Kevés kalória, sok finom íz. Ebédre kitűnő fehérjeforrás a pulyka és a borsó is. Ráadásul a zöldborsó jó emésztési problémákra is, magas magnézium tartalma pedig jót tesz a csontoknak.

Hozzávalók:

zöldborsófőzelék (2 adag):

300 g zöldborsó (szezonban válasszunk frisset)

1 dl víz

1 tk. xilit

1 csomó petrezselyemzöld

2 ek. főzőtejszín

 

a bazsalikomos pulykagombócból jóval többet (kb. 4 adagot) készítettem, mert magában is nagyon jó, vagy tésztához is fel lehet használni.

500 g darált pulyka alsócomb

1 kisebb vöröshagyma

olívaolaj vagy kókuszzsír

6-8 db friss bazsalikomlevél

őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

Zöldborsófőzelék:

1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával.

2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük.

A pépet visszaöntjük a maradék zöldborsóhoz. Tejszínt adunk hozzá és az egészet átforraljuk.

Finomra vágott petrezselymet keverünk bele.

 

Bazsalikomos pulykagombóc

1. A petrezselymet finomra vágjuk.

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron üvegesre pároljuk.

2. Összekeverjük a darált húst az előkészített hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal és a finomra vágott bazsalikommal. Kezünkkel kisméretű gombócokat formázunk belőle.

3. Egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat vagy kókuszzsírt melegítünk, beletesszük a gombócokat és közepes hőfokon 5 percig sütjük úgy, hogy közben kevergetjük. Ezután kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük és puhára pároljuk.

Nemcsak főzelékekhez nagyon finom, hanem fogyasztatjuk tészta ételekhez is.