Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával Konyha: magyar
Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Sertéspörkölt galuskával

Sertéspörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, tízórai
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Palacsinta diétásan? Igen, lehetséges. Ezt a palacsintatornyot (mely fehér cukor és fehér liszt felhasználása nélkül készült) most pirított diós almakrémmel töltöttem meg, de más töltelékkel is kísérletezhetünk bátran.

Hozzávalók:

az almakrémhez:

8 db alma meghámozva és feldarabolva

citromlé

xilit

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg

őrölt kardamom

1 dl víz

 

pirított dió a díszítéshez és az almakrém ízesítéséhez

 

a palacsintához: (12 db-nak kell lennie belőle):

340 g zabpehelyliszt

60 g xilit

1 csipet só

4 db tojás

½ citrom reszelt héja

200 ml zsírszegény tej

400 ml szódavíz

 

a sütéshez 6 g kókuszolaj

 

Elkészítés:

Almakrém

A meghámozott, felkockázott almát egy lábosba tesszük és ízesítjük a fenti fűszerekkel.

Kevés vízzel puhára főzzük és utána összeturmixoljuk.

Kitűnő palacsintához, süteménybe (pl. muffinba), joghurtba, zabkásába, tejberizshez vagy magában is.

 

Palacsinta

1. A tojásokat habverővel elkeverjük a xilittel. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, a szódavizet és a reszelt citromhéjat is. Habverő segítségével csomómentesre keverjük.

2. A kókuszolajat kimérjük, és egy kis tálban a tűzhely mellé készítjük egy ecsettel. A felforrósított palacsintasütőt az ecset segítségével megkenjük. Erre egy merőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalát megsütjük. 12 db palacsintát fogunk így kapni.

 

A rakott palacsinta összeállítása:

1. Két marék diót pirítunk, melyet apróra vágunk. Felét az almakrémbe keverjük, a másik fele a díszítéshez kell.

2. Egy nagy tányért vagy tálat veszünk elő, melyen a rakott palacsintát tálalni szeretnénk. A palacsintákat egymásra helyezzük úgy, hogy mindegyiket megkenjük a pirított diós almakrémmel. Az utolsó palacsintát is megkenjük az almakrémmel, de ezt már a maradék dióval szórjuk meg.

Almaszeletekkel díszítjük.

További alakbarát palacsinta recepteket találsz a könyvemben.


1 darab (150 g) tartalmaz:

Energia: 184 kcal

Fehérje: 5 g

Szénhidrát: 32 g

Zsír: 5 g