Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Palócleves

Palócleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc

Lebbencsleves

Lebbencsleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel
Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel
Fő kategória:saláták
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:tejmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

Egy ízletes saláta, mely a ropogós szalonna és a pirított szezámmag titkos szerelméből született. 


Hozzávalók (2 személyre):

1/2 fejes saláta (vagy Eisberg saláta keverék)

2 db paradicsom

½ pritaminpaprika

3-4 szál újhagyma

6 db bacon szalonna

2 szelet kenyér

5-6 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet

őrölt feketebors

5 evőkanál majonéz

6 evőkanál szezámmag

1/2 kígyóuborka

 

Elkészítés:

1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Ha kész, akkor kiöntjük és félretesszük.

2. Ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított fokhagymákat egészben. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt.

3. A serpenyőben megsütjük a szalonnákat, majd kivesszük és feldaraboljuk.

A szeletelt kenyeret kockára vágjuk, és ezt is megsütjük a serpenyőben a szalonna visszamarad zsírjában.

4. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és leveleit apró darabokra tépkedjük. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott pritaminpaprikát, uborkát, újhagymát.

Hozzákeverjük a majonézes-fokhagymás öntetet, a sült szalonnát és a sült kenyérkocákat és a pirított szezámmagot.

Bor javaslat: Don Oliver 2012 (Nyakas Pincészet)