Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Árszint: olcsó hozzávalók

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Édeskömény saláta zöld almával

Édeskömény saláta zöld almával Fő kategória: előételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel
Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel
Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel
Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

A rakott kelkáposzta alapvetően nem túl kalóriadús étel. Rizses hús és párolt káposzta tejföllel, a gurméknak egy kevés reszelt sajttal a tetején. De ha a hűtőből előkerül a házi füstölt szalonna és a jól bevált fokhagymás majonézem is, akkor egy brutális rakott kel kerekedik ebédre, melynél nem érdemes számolni a kalóriákat, csak élvezni az ízeket.


Hozzávalók (4 személyre)

  • 8 db kelkáposzta levél
  • 250 g darált sertés lapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g füstölt kenyérszalonna
  • ½  zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 125 g rizs (gyors rizs)
  • 3 csipet őrölt fekete bors
  • 3 csipet őrölt fűszerkömény
  • 2 csipet majoránna
  • 2 ek. fűszerpaprika
  • 2 dl víz
  • 150 g trappista sajt
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejszín (30% zsírtartalmú)
  • 4 szelet bacon szalonna

a fokhagymás majonézes öntethez:

  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet
  • őrölt fekete bors
  • 5 evőkanál majonéz

Elkészítés

1. A rizst megfőzzük. A kelkáposztát leveleire szedjük. A vastagabb szárrészeket kivágjuk és alaposan megmossuk. Egy lábosban sós, őrölt köménymagos vizet forralunk, és apránként beletesszük a káposzta leveleket néhány percre. Nem kell puhára főzni, csak addig maradjon a vízben, amíg egy kissé össze nem esik. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük és teljesen lecsepegtetjük.

2. A szalonnát felkockázzuk. Felét félretesszük, a másik felét pedig egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Beletesszük a szalonna bőrét is, hogy még intenzívebb legyen az íze. Ha már félig ropogós, akkor hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Együtt pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A húst pirosra pirítjuk a szalonna zsírban. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Együtt pirítjuk.

4. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, melyet elkeverünk, majd 2 dl forró vízzel felöntünk. Zúzott fokhagymát adunk hozzá. Kisebb lángon 5 percig főzzük.

5. Hozzákeverjük a kifőzött rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és majoránnával megszórjuk.

6. Egy kisebb hőálló tálat vagy jénait kibélelünk az előfőzött káposztalevelekkel. Belekanalazzuk a rizses tölteléket, majd káposztalevelekkel betakarjuk az egészet.

7. Már csak egy fincsi szósszal kell leöntenünk. Ez a szokásos tejföl helyett, ezúttal egy szalonnás tejszínes öntet lesz. Ehhez a tojás sárgáját összekeverjük a tejszínnel és sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük. A maradék szalonnát zsírjára pirítjuk, és lassan ráöntjük a tejszínes keveréket, alaposan elkeverjük, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki. Morzsolt majoránnával ízesítjük, és átforraljuk.

8. A tejszínes öntettel alaposan meglocsoljuk a káposzta tetejét, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 200 C fokos sütőbe tesszük 30 perce.

9. Tálalásnál fokhagymás majonézes öntettel meglocsoljuk. Ezt úgy készítjük, hogy egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított fokhagymákat egészben. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt.

10. Utolsó felvonáskánt ropogósra sütött bacon szalonnával díszítjük.