Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Túrós guba vanília pudinggal

Túrós guba vanília pudinggal Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével
Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével
Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével
Fő kategória:előételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Egyszerű és nagyon finom vegetáriánus étel.

Hozzávalók (2 személyre):

240 g (2 csomag) natúr camembert sajt - választhatunk ízesítettet is

a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag

étolaj a sütéshez

köretnek párolt rizs és levendula zselé vagy áfonyalekvár

Elkészítés:

1. A sajtot háromszög formájúra vágjuk. Duplán bundázzuk. Lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd szezámmaggal ekevert zsemlemorzsába (fele-fele arányban, de inkább több legyen a szezámmag) mártjuk kétszer megismételve. Egyenletesen borítsuk be a sajtokat és rá is kell nyomkodni. Figyeljünk arra, hogy sehol ne lógjon ki a sajt, mert akkor ki fog folyni a belseje.

2. Olajsütőben 170 C fokon pontosan 5 percig süssük. Épp, hogy legyen szép színe, de még ne kezdjen el kifolyni a sajt.

A sajtot még melegen tálaljuk, mert ekkor folyós a közepe. Párolt rizst kínálunk hozzá. Nagyon finom levendula zselével, de ha nem sikerülne kapnunk, akkor a hagyományos áfonyalekvár is kitűnő.