Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Papsipka (túrós batyu)

Papsipka (túrós batyu) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Cigánypecsenye

Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:min. 120 perc
Speciális összetevő:laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Cigánypecsenye

Igazán magyaros ízek egy vasárnapi ebédre. Ezt garantálja ez a cigánypecsenye. Olykor heves vitákat vált ki még a családunkban is, hogy tarjából vagy karajból készüljön-e. A nagykönyv szerint tarjából készítik, de szerintem karajból finomabb. Igazság szerint nem szeretem a tarját. Azért adtam neki még egy esélyt, és vettem néhány szelet tarját is a karaj mellé. Ugyanúgy készítettem el, de a karaj győzött ismét. Ízlés kérdése, a nagykönyvet meg felejtsük el.


Hozzávalók (2 személyre):

4 szelet csont nélküli rövidkaraj vagy tartja ízlés szerint

8 gerezd fokhagyma

étolaj

őrölt fekete bors

füstölt kenyérszalonna

3 ek. liszt

2 ek. pirospaprika

 

Elkészítés:

1. A húst előkészítjük, kiklopfoljuk és bevagdaljuk a szélüket, hogy ne kunkorodjon fel sütés közben. Sóval és borssal bedörzsöljük. Majd egy edénybe tesszük és tört fokhagymával elkevert étolajjal leöntjük. Ebben a pácban hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben.

2. A szalonnából szeleteket vágunk, majd 1 cm-enként bevágjuk egészen a bőréig. Egy fedeles serpenyőben ropogósra sütjük, majd kiszedjük.

3. A húst kivesszük a hűtőből és lecsepegtetjük a felesleges olajat. Fűszerpaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, majd a szalonna visszamaradt zsírjában kisütjük. Először magas hőfokon kérget sütünk a húsnak, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet és le is fedjük az edényt, hogy megpuhuljon a hús. Összesen kb. 10-15 percig sütjük, pároljuk.

Ha elkészült a hús, akkor szórjuk meg a tetejét még egy kevés fűszerpaprikával és frissen őrölt fekete borssal is.

Hasábburgonyát és paradicsomsalátát kínáljunk hozzá.