Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával
Csirkepörkölt galuskával
Csirkepörkölt galuskával
Konyha:magyar
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:tejmentes, fehér cukor mentes, laktózmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Csirkepörkölt galuskával

Magyaros, igen laktató étel. Hétköznapokra és hétvégékre is jó választás a magyaros ízek kedvelőinek.

 

Hozzávalók (6 személyre):

4 db csirke alsó comb

4 db csirke felső comb

4 db csirkeszárny

(lehet beletenni csirkemellet is)

4 db nagyobb vöröshagyma

2 db fokhagyma

2 ek. fűszerpaprika

3 csipet őrölt feketebors

3 csipet őrölt fűszerkömény

2 db tv paprika

2 db paradicsom

étolaj


a galuskához:

1 kg finomliszt

3 db tojás

1 ek. só

víz

 

Elkészítés:

1. Kockára vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A húst megtisztítjuk, ha szükséges szőrtelenítjük. (Például gyertyaláng felett vagy a gázrózsát használva.)

2. Étolajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a paprikát és üvegesre pároljuk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és egy darab zúzott fokhagymát.

3. Kevés vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Fűszerezzük. Kevés vizet öntünk még rá, úgy, hogy félig ellepje a húsokat. Kb. egy óráig főzzük úgy, hogy félig letakarjuk a fedővel. Közben az elpárolgó vizet szükség szerint pótoljuk.

Mielőtt levesszük a tűzről, adjunk hozzá még egy darab zúzott fokhagymát.

A galuska elkészítése:

1. Sós vizet forralunk.

2. Egy keverőtálba öntjük a lisztet és hozzáadjuk a tojásokat.

3. Jól megsózzuk (kb. 3 ek. só kellhet bele).

4. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű, ragadós tésztát kapjunk.

5. A forrásban lévő vízbe két adag galuskát szaggatunk. Közben elkeverjük. Megvárjuk, hogy újra felforrjon a víz, majd tésztaszűrővel kiveszük.

Vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. Az elkészült csirkepörkölt zsírjából le lehet szedni egy-két kanállal és el lehet keverni a galuskával, hogy ne álljanak össze a szemek.

Keverhetünk hozzá egy evőkanál vajat is. Nagyon finom lesz tőle.

Uborkasalátát kínáljunk hozzá.