Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát) Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév, farsang, Valentin-nap, húsvét, karácsony, szilveszter
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Csirkés burger joghurtos öntettel

Csirkés burger joghurtos öntettel
Csirkés burger joghurtos öntettel
Csirkés burger joghurtos öntettel
Csirkés burger joghurtos öntettel
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:grill party
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 120 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák:street food ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Csirkés burger joghurtos öntettel

Egészséges hozzávalókkal készült kézműves burger tele fűszeres csirkével és salátával. 


Hozzávalók (4 bucihoz):

a bucihoz:

160 g zabpehelyliszt

160 g fehér tönkölyliszt

40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 tk. só

35 g xilit

20 g élesztő

1 db tojás

25 g vaj

230 g natúr joghurt

 

a tetejére:

1 db tojás

1 marék szezámmag

 

a csirkéhez:

500 g csirkemell

1 ek. olívaolaj

sült csirke fűszerkeverék

 

a joghurtos öntethez:

natúr joghurt

zöld Tabasco (zöld jalapeno paprikás szósz)

 

saláta, lila hagyma, uborka, ízlés szerint

 

Elkészítés:

A buci elkészítése

1. A buci hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, gyúrjuk, dagasztjuk, addig, amíg a tészta fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától. Ekkor letakarjuk és meleg helyen 60 percig kelesztjük.

2. A megkelt tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk még egyszer. 4 felé vágjuk és 4 szabályos kerek formát készítünk belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Tegyük egymástól távol a bucikat, mert sülés közben kb. kétszeresére nőnek.

A tetejüket felvert tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.

180 C fokon 60 perc alatt készre sütjük.

 

A hús elkészítése

1. A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Befűszerezzük és meglocsoljuk olajjal. Egy lefedhető serpenyőbe tesszük és előbb nagy hőfokon kérget sütünk a husinak, majd a hőfokot levéve vizet adunk hozzá és puhára pároljuk. Alacsony hőfokon, lefedve, sokáig főzzük, úgy hogy közben az elpárolgó vizet pótoljuk.

Ha már teljesen puha a hús, akkor két villa segítségével szétcincáljuk apró cafatokra a húsit. Adjunk hozzá még vizet, hogy szaftos legyen és ízlés szerint még fűszereket, hogy megfelelően ízletes legyen.


A burger összerakása

A megsült bucikat kb. 30 percig pihentetjük, ezután félbevágjuk és mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben.

Megkenjük a joghurtos szósszal és tele pakoljuk a csirkével és a salival. Majd jöhet még egy adag joghurtos szósz és a burger teteje.

1 db buci (150 g) tartalmaz (csak a zsemle):

Energia: 380 kcal

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 53 g

Zsír: 12 g