Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Borban sült zöldségek

Borban sült zöldségek Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Eper joghurtos zabkása

Eper joghurtos zabkása
Eper joghurtos zabkása
Eper joghurtos zabkása
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli
Szezon:tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, testépítős ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Eper joghurtos zabkása

Az életmódváltásom óta szinte minden reggel csokis zabkásával kezdek. Egyszerűen imádom. Sosem tudom megunni. Mindig kakaósat készítek, most viszont volt egy kevés eper itthon, mely arra inspirált, hogy kipróbáljak valami újat is.


Hozzávalók (1 adag):

40 g finomszemű zabpehely

10 g xilit (vagy eritrit vagy folyékony édesítő)

1 dl tej (lehet gabonatej is)

1,2 dl víz 

az eper joghurthoz: (kb. 6 adag- nem éri meg kevesebbet csinálni belőle, mert úgyis elkanalazgatod magában is)

300 g földieper 

140 g natúr joghurt

250 g zsírszegény túró

25 g xilit

10 g eritrit

1 tk. citromlé

 

Elkészítés:

1. Az eper joghurthoz az epret megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Turmixgépben a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixszoljuk.

2. A tejet a vízzel együtt felforraljuk egy lábosban, majd beleöntjük a zabpelyhet.

Lassú tűzön krémes állagúra főzzük állandó kevergetés mellett. Legyen folyós még, amikor levesszük a tűzhelyről. Ekkor ízesítjük az édesítőszerrel.

Tálba öntjük, és 10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Ezalatt a 10 perc alatt be fog sűrűsödni. Ne várjunk vele ennél többet, mert úgy már túl sűrű lenne, 10 perc után fogyasszuk el még langyosan, úgy, hogy az eper joghurtot a tetejére kanalazzuk.

További zabkása recepteket találsz a könyvemben. Többek között a csokis zabkásám receptjét is ott találod meg.