Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Bécsi burgonya (Rita módra)

Bécsi burgonya (Rita módra) Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Korhelyleves

Korhelyleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli
Alkalom: szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő

Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő
Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő
Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő
Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő
Fő kategória:halak
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:gluténmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Árszint:költséges hozzávalók

Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő

Azt mondják, hogy a magyarokra általában az jellemző, hogy kevés halat esznek és nem is nagyon szeretik az intenzív halak ízét. Szeretjük, ha nem annyira hal ízű az a hal.

A tengeri süllő tökéletes választás lehet, mert  fűszerekkel nagyon jól lehet alakítani, variálni az ízét. Próbáljátok ki!


Hozzávalók (2 személyre):

2 db tengeri süllő

1 db fokhagyma

1 db citrom

őrölt fekete bors

2 dl tej

2 csomó petrezselyemzöld

4 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A halat elő kell készítenünk, mely pikkelyezést és belezést jelent a tengeri süllőnknél.

2. Az előkészített halat sózzuk be, és tegyük zúzott fokhagymával elkevert tejbe úgy, hogy ellepje. Egy ideig hagyjuk benne a halat, majd vegyük ki és hagyjuk lecsepegni a tejet.

3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét és tegyük bele a már lecsepegtetett halakat. Pár percig intenzíven süssük. A lényeg, hogy kérget kapjon a hal. Kéreg=íz. Ilyenkor is sózzuk meg és adjunk hozzá frissen őrölt fekte borsot. Majd fordítsuk meg.

4. Az intenzív sütéssel csak a hal külseje fog megsülni, így ha mindkét oldala megpirult, akkor tegyük át a halakat egy tepsibe. Adjuk hozzá a maradék vajat és a finomra vágott petrezselymet, valamint egy kevés zúzott fokhagymát. Tegyük előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kész halat locsoljuk meg citromlével.

Köretnek adjunk hozzá hasábburgonyát és snidlinges tartármártást.