Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

Pisztáciás brokkolikrémes tészta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Francia rakott burgonya házi kolbásszal

Francia rakott burgonya házi kolbásszal
Francia rakott burgonya házi kolbásszal
Francia rakott burgonya házi kolbásszal
Elkészítési idő (perc):50
Speciális összetevők figyelembe vétele:Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint:olcsó hozzávalók

Francia ihletésű rakott burgonya vajjal, tejszínnel és házi kolbásszal. Finom egytálétel, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Valójában ez egy Anna-burgonya kicsit felturbózva. Az Anna-burgonya köretnek számít, mint ahogyan ebben a receptben már láthattátok. Némi házi kolbásszal (vagy akár házi szalonnával) viszont úgy felturbózhatjuk, hogy főfogásnak is tökéletes. Lehet, hogy ezután majd mindig így készítjük a rakott burgonyát.

Hozzávalók (4 személyre)

6-8 db burgonya

1 db vöröshagyma

200 g házi kolbász

150 g reszelt sajt

3 ek. vaj

250 ml OKÉ habtejszín (vagy más magas zsírtartalmú főzőtejszín)

őrölt fekete bors

őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a kolbászt vékony szeletekre, a sajtot pedig lereszeljük.

2. A tejszínt egy tálba öntjük és ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Alaposan elkeverjük.

3. A vajat egy tálkában felolvasztjuk.

4.  A burgonyát megtisztítjuk és 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Nem szabad beáztatni, mert ekkor elveszítenénk a keményítő ragasztóhatását.

5. Egy hőálló tálat először kevés olvasztott vajjal meglocsolunk, és ebbe helyezzük a burgonyaszeleteket. Megsózzuk, majd ismét meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megszórjuk a finomra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a karikára vágott kolbászt. Ezután következik még egy réteg burgonya. Sózás, vajas locsolás, majd hagyma, kolbász és ismét burgonya, ameddig el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét burgonyával fejezzük be.

Az egészet leöntjük az ízesített tejszínnel, majd rászórjuk a sajtot és 150 C fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

# rakott krumpli # francia rakott burgonya # egytálétel # ebédre # egyszerű receptek # francia receptek #magyaros receptek #burgonyás ételek #gluténmentes ételek #gluténmentes recept #anna burgonya #tejszínes burgonya #egyszerű ebéd

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés