Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics Konyha: mediterrán
Fő kategória: zöldséges ételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc Elkészítési idő (perc): 60
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gombás pirítós

Gombás pirítós
Étkezés:reggeli
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter, újév, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek
Árszint:olcsó hozzávalók
Fő kategória:előételek

Gombás pirítós

Egy igazi napindító reggeli tele ízekkel és energiával. Ugyanakkor könnyű, nem akadályoz abban, hogy elfogyasztása után néhány órával már az ebédet tervezzük.


Hozzávalók (2 személyre):

2 db kenyér pirítósnak (teljes kiőrlésű vagy rozskenyér)

6 db csiperkegomba (lehet barna csiperke is)

1 db kisebb vöröshagyma

1 db paradicsom

4 gerezd fokhagyma

3 szál újhagyma

őrölt fekete bors

olívaolaj

szárított vagy friss bazsalikom

szárított vagy friss oregánó

 

Elkészítés:

1. A vöröshagymát, az újhagymát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.

2. A serpenyőben kevés olajon először a vöröshagymát pirítjuk meg. Félidőben hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a kiengedett levét már elfőtte a gomba, lepirítjuk és hozzáadjuk az újhagymát.

3. Pár perc pirítás után beletesszük a fokhagymaszeleteket is. Végül a kockázott paradicsomot. Bazsalikommal és oregánóval megszórjuk. Addig pirítjuk, míg a paradicsom kissé megpuhul. Ne főzzük szét teljesen, néhány perc kell csak neki.

4. Pirítóst készítünk, melyet fokhagymával bedörzsölünk. A pirítósra még melegen ráhalmozzuk a gombás ragut.