Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell Elkészítési idő (perc): 50
Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Fokhagymakrémleves reform módon

Fokhagymakrémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sertéspörkölt galuskával

Sertéspörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással
Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással
Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással
Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással
Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással
Konyha:mediterrán
Fő kategória:tészták
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

A ravioli töltelékéhez szinte bármilyen maradékot fel lehet használni. Vannak paradicsomos változatok, édes töltelékek és levesbetétként is használják. Ezúttal egy bazsalikomos tölteléket választottam.


Hozzávalók (2-3 személyre)

a tésztához:

120 g durumbúzaliszt (vagy búzafinomliszt)

1 db tojás

1 csipet só

2 ek. hideg víz

étolaj és tojás a kenéshez

 

a tejszínes gombamártáshoz:

olívaolaj

7 db gomba

1 csomó petrezselyemzöld

2,5 dl tejszín (jó a szójatejszín is)

1 kis fej vöröshagyma

1 csipet őrölt fehér bors

1 ek. liszt

1 dl víz

 

a juhtúrós-bazsalikomos töltelékhez:

150 g juhtúró

1 ek. olívaolaj

8-10 db friss bazsalikom levél

 

Elkészítés

1. A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük a külön tálkába felütött tojást. Megsózzuk, és hozzáadjuk a vizet.

Alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat. Ez időben több mint 15 percet is jelenthet. A jó tészta, egynemű, felülete sima, és ha kettévágjuk, akkor a belső felülete kissé fényes.

A begyúrt tésztát cipó alakúra formázzuk és felületét étolajjal vékonyan megkenjük. Egy tálra tesszük, melyet szintén meglocsolunk egy kevés étolajjal, mert ahol nem védjük a felületet a kiszáradástól, ott a tészta szikkadt lesz, és nyújtáskor ”kicserepesedik”.

Ha nem akarunk olajat használni, akkor tekerjük alufóliába a cipót és tegyük be a hűtőbe.

A cipót 20 percig pihentetjük.

Ezután lisztezett gyúródeszkára tesszük és vékonyan kinyújtjuk. Kb. 30 percig szikkadni hagyjuk, ezalatt többször megfordítjuk.

2. Elkészítjük a tejszínes gombamártást. Ehhez kevés olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba elfőtte a levét, megszórjuk petrezselyemzölddel, majd liszttel, és néhány percig tovább pirítjuk. Felöntjük vízzel, (a legjobb, ha a tészta főzővizét használjuk) és alaposan elkeverjük. Kiforraljuk, tejszínnel dúsítjuk, és még egyszer átforraljuk.

3. A juhtúros-bazsalikomos töltelékhez a juhtúrót elkeverjük az olívaolajjal és a megmosott, felaprított bazsalikommal.

4. A tésztát vékonyan kinyújtjuk és félbe hajtjuk. Az egyik felére teáskanálnyi halmokat teszünk a töltelékből egyenlő távolságra, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Téglalapformákat vágunk ki a tésztából a töltelékkel együtt. A téglalapok szélét felvert tojással megkenjük és összenyomjuk a két réteg tésztát, villával lenyomkodjuk a széleit.

Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a raviolit. Ha durumbúzaliszttel készítettük a tésztát, akkor 15 perc főzés is kellhet.