Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Túrógombóc diétásan

Túrógombóc diétásan Fő kategória: desszertek
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Étkezés: tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Házi készítésű hosszúmetélt tejszínes-gombás szósszal

Házi készítésű hosszúmetélt tejszínes-gombás szósszal Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal
Kakukkfüves újrépa kuszkusszal
Konyha:keleti
Fő kategória:zöldséges ételek, köret
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

Választhatjuk ezt az ételt nagy nyári melegben, amikor nem vágyunk nehéz ételekre, vagy fogyókúránk ideje alatt, ha valami könnyűt szeretnénk, de nem tudunk lemondani az igazán ízes ételekről.


Hozzávalók (2 személyre)

6 db újrépa

3 ek. vaj

2 db fokhagyma

1 csipet őrölt fekete bors

2 csipet kristálycukor vagy barnacukor

6-7 friss kakukkfű ág

1 dl víz

fél citrom leve

 

a körethez:

120 g kuszkusz

180 ml víz

1 ek. étolaj

 

Elkészítés

1. A répákról eltávolítjuk a szárát. Nem kell teljesen, kb. fél cm maradhat is rajta. Azt mondják, hogy érdemes felhasználás előtt levágni a szárát, mert így az ízek és a vitaminok jobban benne maradnak a gyökérben.

A répát nem hámozzuk meg, hanem egyből blansírozzuk, azaz forró sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe áttesszük.

A jeges vízből kivéve meghámozzuk, vagy ha a répa friss, akkor elég, ha megdörzsöljük a héját. A kisebb répák maradhatnak egészben is, de akár fel is karikázhatjuk.

2. Párolólevet készítünk. Egy serpenyőben két evőkanál vajat olvasztunk, majd 2 csipet cukrot adunk hozzá. Rövid ideig forrósítjuk, hogy karamelizálódjon a cukor. Végül hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, citromlével ízesijük és vízzel felöntjük. Mindezt felforraljuk . Ha már felére elpárolgott a folyadék, akkor beletesszük a répákat, melyeket lefedve 10-15 percig vagy puhulásig párolunk. A végén keverjünk bele még egy evőkanál vajat.

3. Közben elkésztjük a kuszkuszt. Ehhez 180 ml sós vizet forralunk. Levesszük a tűzről és hozzáadunk egy evőkanál olajat, valamint 120 g kuszkuszt. Elkeverjük és kb. 5 percig lefedjük. Az elkészül kuszkuszt villával átkeverjük és melegen tálaljuk a kakukkfüves újrépa mellé.