Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Korhelyleves

Korhelyleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli
Alkalom: szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Alföldi gulyásleves

Alföldi gulyásleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kókuszos-csokis puding

Kókuszos-csokis puding
Kókuszos-csokis puding
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Kókuszos-csokis puding

Egy végtelenül egyszerű desszertről van szó, ami egyszerűségénél fogva csodás ízeket kínál. Olyasmi az íze, mint egy bon bon meggyes csokoládénak.

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

80 g (2 zacskó) csokis pudingpor

kb. 0,5 l tej

egy marék kókuszreszelék

cukor ízlés szerint

2 ek. magozott meggy (a leve is)

2 ek. meggypálinka vagy cseresznye pálinka

díszítésnek menta és narancshéj

 

Elkészítés:

1. Egy lábosban felforraljuk a tejet. Közben a pudingport egy keverőtálba öntjük, és kevés tejet hozzáadva habverővel csomómentesre keverjük.

2. Ha a tej felforrt, akkor beleöntjük a pudingkeveréket. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen le tud égni az alja.

3. Végül beletesszük a kókuszreszeléket, a meggyet, egy kevés meggylevet és a meggypálinkát is. Ha felforrt, akkor kész van.

4. A pudingot kihűtjük és mentalevéllel, valamint narancshéjjal díszítjük. (A narancshéj díszítést burgonyahámozó segítségével készítjük el.)