Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Csontleves májgombóccal

Csontleves májgombóccal Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Lencsesaláta bulgurral

Lencsesaláta bulgurral Konyha: keleti
Fő kategória: saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kókuszos-narancsos csokitorta

Kókuszos-narancsos csokitorta
Kókuszos-narancsos csokitorta
Fő kategória:desszertek
Étkezés:uzsonna
Szezon:őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:min. 120 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Konyha:magyar
Népszerű témák:karácsonyi sütemények, gasztroajándékok, szilveszteri buli receptek

Kókuszos-narancsos csokitorta

Ellenállhatatlan finomság, mely ünnepivé varázsolja a pillanatot. A narancsos töltelékkel tökéletes desszertje a karácsonyi menünek is. 

Hozzávalók (25 cm átmérőjű tortaformához)

a tésztához:

120 g Rama margarin

220 g porcukor

1 csipet só

6 db tojás

130 csokoládé (50%-os kakaótartalmú) Pl.: Szerencsi

130 g búzafinomliszt (Nagyi titka)

 

a krémhez:

230 g Rama margarin

100 g cukrozatlan kakaópor Pl.: Szerencsi

1 csipet só

160 porcukor

1 kk. vanília aroma

2 dl habtejszín (30 %-os, nem növényi, Pl.: Oké habtejszín)

10 g habfixáló

 

1 üveg narancslekvár

kókuszreszelék

1 db narancs a díszítéshez

Elkészítés

A tészta elkészítése

1. A tojásokat szétválasztjuk.

2. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.

3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.

5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.

 

Ha kész, akkor teljesen kihűtjük. Leválasztjuk róla a sütőpapírt és kétfelé vágjuk.

 

A krém elkészítése

1. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral.

2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vanília aromát.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

 

Tippek a tejszín kemény habbá veréséhez

1. A tejszínhab legyen hideg (min. 3 órát legyen hűtőben a habbá verés előtt).

2. A habverőt és a tálat is hűtsük be, mielőtt nekilátnák a habverésnek.

3. Tegyünk bele egy csipet sót!

4. Tegyünk bele habfixálót!

5. Nagyon sokáig kell verni (érdemes robotgéppel közepes fokozaton), ne adjuk fel az elején!

Összeállítás

Az egyik tortalapot megkenjük a narancslekvárral, majd ráhelyezzük a másik tortalapot.

A krémet rákanalazzuk a torta tetejére és egyenletesen elkenjük a tetejét és az oldalát is, teljesen bevonva a tortát.

A végén megszórjuk kókuszreszelékkel és narancsszeletkkel díszítjük.

Elfogyasztásig tartsuk hűtőben!