Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, húsmentes, fehér cukor mentes

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Alakbarát csokis-diós keksz

Alakbarát csokis-diós keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Korhelyleves

Korhelyleves
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:téli
Alkalom:szilveszter, újév
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:tojásmentes
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek
Árszint:olcsó hozzávalók

Korhelyleves

Általában Szilveszterkor vagy nagyobb mulatozás (italozás) után készítjük, de ez eltolódhat egy februári hideg napra is, amikor egy tányér forró, vitamindús leves feldobhatja az ember napját.

A korhely a népnyelvben mulatozó, ivós embert jelent. Innen kapta a nevét a leves, mert nekik szánták gyomorjavítóként.

 

Hozzávalók (8 személyre):

800 g savanyított káposzta

3 db babérlevél

őrölt köménymag

őrölt fekete bors

morzsolt majoránna

1 db fokhagyma

1 db vöröshagyma

8 db bécsi virsli

300 g füstölt-főtt tarja

450 g tejföl

2 ek. liszt

3 ek. étolaj

1 kk. fűszerpaprika

 

Elkészítés:

1.  A savanyú káposztát összevágjuk és egy nagyobb lábosba tesszük. Felengedjük hideg vízzel és fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és babérlevéllel.

Beletesszük a felaprított fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott tarját is.

2. Amikor puhára főtt a káposzta, akkor magyaros rántással berántjuk a levest. Ehhez egy külön edényben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet. Megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és megpároljuk benne. Tűzről levéve elkeverjük a rántásban a fűszerpaprikát. Ezt a keveréket a forrásban lévő leveshez adjuk állandó kevergetés mellett.

3. Hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük a tejfölt. Forralás után készen is van. Legvégén adjuk hozzá a felkarikázott virslit, mely néhány perc alatt puhára fő.

Készíthetjük füstölt szalonnával vagy más húsokkal (pl. oldalas) is.