Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj Konyha: keleti
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes

Roséban sült karácsonyi gyümölcsök és zöldségek, gombanyárssal és gratin burgonyával

Roséban sült karácsonyi gyümölcsök és zöldségek, gombanyárssal és gratin burgonyával Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Konyha:magyar
Fő kategória:vendégvárók
Étkezés:uzsonna, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:húsvét, grill party, Halloween, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési idő:max. 30 perc
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek, street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Az egyik kedvencem ez a recept. Kitűnő vendégvárónak, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Általában Szilveszterkor szoktam készíteni és mindig megállapítom, hogy többet kellett volna belőle sütni, mert pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók:

leveles tészta (3 csomag Tante Fanny friss leveles tésztát használtam, de használhatunk fagyasztott leveles tésztát is.)

2 ek. vaj

1 csomag Lucullus sültkrumpli fűszersó (Én a simát használtam, de kipróbálhatjuk a paprikásat is.)

reszelt sajt

sonka (pl: fekete erdei sonka, vagy Húsvéti maradék sonka) de lehet szalonna is, vagy mini virsli

a kenéshez: 1 db tojás

a díszítéshez: szezámmag

 

Elkészítés:

1. A vajat félig felolvasztjuk, és belekeverjük a fűszersót.

2. Ha Tante Fanny leveles tésztával dolgozunk, akkor miután kivettük a hűtőből kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten. Csak ezután kezdjünk el vele dolgozni.

Ezt a tésztát csak ki kell tekerni, nem szükséges nyújtani. (Ha más leveles tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra.)

Téglalapokat vágunk belőle, melyeket alaposan megkenünk a fűszeres vajjal.

A téglalapok közepére tesszük a sonkát, vagy a szalonnát, vagy a virslit. (Általában vegyesen készítem: egy tepsi sonkás, a másik szalonnás, a harmadik virslis). Alaposan megszórjuk reszelt sajttal, majd a téglalapok egymással átlósan szembeni sarkait egymásra hajtjuk.

3. Az így elkészített falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg.