Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell Elkészítési idő (perc): 50
Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Bejgli

Bejgli Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: nehéz

Kemencében sült oldalas és sütőtök

Kemencében sült oldalas és sütőtök Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Majonézes lencsesaláta sült virslivel
Majonézes lencsesaláta sült virslivel
Majonézes lencsesaláta sült virslivel
Konyha:magyar
Fő kategória:saláták
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:téli, szezonfüggetlen
Alkalom:grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség:könnyű
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek
Árszint:olcsó hozzávalók

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Egy igazán magyaros ízvilágú lencsesaláta sült húsokhoz.


Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg lencse

8 gerezd fokhagyma

olívaolaj

őrölt fekete bors

tárkonyecet vagy fehérborecet

160 g majonéz

150 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

4 db füstölt virsli

1 db lilahagyma

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma                

 

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbe vágott vöröshagymával és 4 gerezd fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon egészben megpirítjuk a megtisztított  maradék fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és nagyobb keverőtálba átöntjük. Hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt és a tejfölt. Finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

3. A virslit vékony karikára vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A lilahagymát karikára, vagy fél karikára vágjuk.

4. Végül a lencsét összekeverjük a majonézes mártással, a sült virslivel és a lilahagymával.

1-2 órára állni hagyjuk a hűtőben.