Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Majonézes lencsesaláta sült virslivel
Majonézes lencsesaláta sült virslivel
Majonézes lencsesaláta sült virslivel
Konyha:magyar
Fő kategória:saláták
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:téli, szezonfüggetlen
Alkalom:grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség:könnyű
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek
Árszint:olcsó hozzávalók

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Egy igazán magyaros ízvilágú lencsesaláta sült húsokhoz.


Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg lencse

8 gerezd fokhagyma

olívaolaj

őrölt fekete bors

tárkonyecet vagy fehérborecet

160 g majonéz

150 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

4 db füstölt virsli

1 db lilahagyma

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma                

 

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbe vágott vöröshagymával és 4 gerezd fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon egészben megpirítjuk a megtisztított  maradék fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és nagyobb keverőtálba átöntjük. Hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt és a tejfölt. Finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

3. A virslit vékony karikára vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A lilahagymát karikára, vagy fél karikára vágjuk.

4. Végül a lencsét összekeverjük a majonézes mártással, a sült virslivel és a lilahagymával.

1-2 órára állni hagyjuk a hűtőben.