Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát) Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi
Alkalom:húsvét
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Medvehagyma krémleves

A hagymára inkább csak illatában hasonlító, manapság egyre népszerűbb medvehagyma nevét onnan kapta, hogy a téli álmukból felébredt medvék a népi hiedelmek szerint egyből elindulnak medvehagymát keresni. Etológiai megközelítésből tréfásan azt is mondhatnák, hogy azért viselkednek így, mert tudják, hogy ezt a növényt róluk nevezték el. A valóság viszont az, hogy a medvehagyma hatalmas gyógyító erővel bír. Tisztítja, méregteleníti a gyomrot, a beleket és a vért is. A mackóknak pedig pont erre van szüksége tavasszal.

Próbáljuk ki mi is! A tavaszi nagytakarítást kezdjük egy finom medvehagyma krémlevessel. A medvehagyma többek között jó a magas vérnyomás ellen, enyhíti a fejfájást, tisztítja a húgyhólyagot és a vesét, enyhíti a női panaszokat, jó a reumára és vágykeltő hatású. Mi kell még? Ez az igazi gyógyszer.


Hozzávalók (4 személyre)

1 csomó medvehagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

2 közepes méretű burgonya

1 dl főzőtejszín

1 csipet őrölt fekete bors

1 csipet őrölt szerecsendió

1,5 l víz vagy zöldségalaplé


Elkészítés:

1. A medvehagymát megmossuk, szárát lecsípjük, és apróra vágjuk. A fokhagymát szintén felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. Forró olívaolajon 1-2 percig melegítjük az aprított fokhagymát és a medvehagymát. Ezután hozzáadjuk a kockázott burgonyát és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük.

3. Ha a burgonya teljesen megpuhult, akkor rúdmixerrel pürésítjük a levest. Főzőtejszínt adunk hozzá és egyszer átforraljuk.

Füstölt sajtot vagy fokhagymás pirított kenyérkockákat kínáljunk hozzá.