Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny Elkészítési idő (perc): 60
Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: olcsó hozzávalók

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi
Alkalom:húsvét
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Medvehagyma krémleves

A hagymára inkább csak illatában hasonlító, manapság egyre népszerűbb medvehagyma nevét onnan kapta, hogy a téli álmukból felébredt medvék a népi hiedelmek szerint egyből elindulnak medvehagymát keresni. Etológiai megközelítésből tréfásan azt is mondhatnák, hogy azért viselkednek így, mert tudják, hogy ezt a növényt róluk nevezték el. A valóság viszont az, hogy a medvehagyma hatalmas gyógyító erővel bír. Tisztítja, méregteleníti a gyomrot, a beleket és a vért is. A mackóknak pedig pont erre van szüksége tavasszal.

Próbáljuk ki mi is! A tavaszi nagytakarítást kezdjük egy finom medvehagyma krémlevessel. A medvehagyma többek között jó a magas vérnyomás ellen, enyhíti a fejfájást, tisztítja a húgyhólyagot és a vesét, enyhíti a női panaszokat, jó a reumára és vágykeltő hatású. Mi kell még? Ez az igazi gyógyszer.


Hozzávalók (4 személyre)

1 csomó medvehagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

2 közepes méretű burgonya

1 dl főzőtejszín

1 csipet őrölt fekete bors

1 csipet őrölt szerecsendió

1,5 l víz vagy zöldségalaplé


Elkészítés:

1. A medvehagymát megmossuk, szárát lecsípjük, és apróra vágjuk. A fokhagymát szintén felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. Forró olívaolajon 1-2 percig melegítjük az aprított fokhagymát és a medvehagymát. Ezután hozzáadjuk a kockázott burgonyát és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük.

3. Ha a burgonya teljesen megpuhult, akkor rúdmixerrel pürésítjük a levest. Főzőtejszínt adunk hozzá és egyszer átforraljuk.

Füstölt sajtot vagy fokhagymás pirított kenyérkockákat kínáljunk hozzá.