Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Körtés forralt bor (a felejtő)

Körtés forralt bor (a felejtő) Fő kategória: italok
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes

Puha mézeskalács

Puha mézeskalács Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, uzsonna
Szezon:őszi
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Őszi császármorzsa

Egy finom ráérős reggeli vagy délutáni desszert lehet ez a fahéjas-szilvás császármorzsa. Borongós napokon garantáltan jobb kedvre derít, ráadásul villámgyorsan elkészül.

 

Hozzávalók (4 személyre)

120 g búzafinomliszt

200 ml tej

1 ek. főzőtejszín

4 db tojás

60 g kristálycukor

1 csipet só

40 g vaj a sütéshez

3 db szilva

2 csipet őrölt fahéj

porcukor a szóráshoz

szilvalekvár a tálaláshoz

 

Elkészítés

1.  A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk. 1 csipet sót adunk hozzá és 60 g cukrot.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Őrölt fahéjjal és porcukorral megszórjuk.

3. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a tojások sárgájával, majd hozzáöntjük a liszthez és alaposan elkeverjük.

4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a masszába.

5. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és beleöntjük a tésztát. Pár percig sütjük az alját, (anélkül hogy kevergetnénk, vagy rázogatnánk), majd megfordítjuk és fakanállal darabokra tépkedjük a megsült tésztát. Hozzáadjuk a kockázott fahéjas-cukros szilvát és átforrósítjuk.

Szilvalekvárral és porcukorhintéssel melegen tálaljuk.