Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Diétás raffaello golyó proteinnel

Diétás raffaello golyó proteinnel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj Konyha: keleti
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak , saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Palócleves

Palócleves
Palócleves
Palócleves
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési idő:max. 60 perc
Elkészítési nehézség:könnyű
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Palócleves

Egy leves, mely magában foglalja a magyar konyha minden zamatát

A palócleves keletkezéséről többféle legenda is létezik. Annyi biztos, hogy nevét nem a palócokról kapta, hanem valószínűleg Mikszáth Kálmánról nevezeték el, akit a „legnagyobb palócnak” hívtak. 1892-ben Gundel János ezt a levest tálalta fel az író születésnapjára, mert Mikszáth arra kérte, hogy olyan levessel lepje meg, amilyet még sosem evett, „amelyik magában foglalja a magyar konyha minden zamatát”. Legenda ide vagy oda, a gulyáslevesünk mellett a palóclevest is hajlamosak vagyunk elfelejteni, mikor a heti menüt tervezzük, pedig igazán finom leves, mely savanykás ízével és a friss kaporral kiegészítve tökéletes nyári ebéd is lehet. Ne hagyjuk, hogy feledésbe merüljön!


Hozzávalók (6 személyre)

  • 500 g sertéscomb (hagyományosan ürühúsból készül)
  • 2 evőkanál mangalicazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • 3 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • ½ tv paprika
  • ½ hegyes erős paprika
  • 250 g zöldbab 
  • 3 db burgonya
  • 1 csomó kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. finomliszt


Elkészítés

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, az előkészített húst 1 cm-es kockákra, a paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt megtisztítjuk és 2 cm-es élhosszúságúra daraboljuk, majd sós vízben megfőzzük.

2. Az alapanyagok előkészítése után pörköltet készítünk. Ehhez a vöröshagymát zsírban megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és kevés vizet öntönk rá. Átforraljuk és hozzáadjuk az előkészített húst. A húst fűszerezzük, majd lepirítjuk. Ismét kevés vizet adunk hozzá, és rövid lében többször zsírjára pirítva puhára pároljuk. A legvégén zúzott fokhagymával ízesítjük.

3. A pörköltet felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Sóval és babérlevéllel ízesítjük. Amikor a burgonya már félig megpuhult, hozzáadjuk az előkészített zöldbabot.

4. A levest behabarjuk. A tejfölhöz lisztet keverünk és a levesből forró levet adunk hozzá (hőkiegyenlítést végzünk). Ezt alaposan elkeverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk és alaposan kiforraljuk. A végén finomra vágott kaprot adunk hozzá.