Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj Konyha: keleti
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Anna-burgonya grill zöldségekkel

Anna-burgonya grill zöldségekkel Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj
Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj
Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj
Konyha:keleti
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:vacsora, ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Az ázsiai és a magyaros ízvilág egyesítése egy finom ebédben. 

 

Hozzávalók (2 adag

2 szelet csont nélküli seréskaraj, csíkokra vágva

1 ek. szezámmag

1 ek. szójaszósz

1 ek. frissen reszelt gyömbér

1 nagy gerezd fokhagyma

1 tk. étkezési keményítő

1 dl csontlé vagy marhahús alaplé

2 dl víz

1 kk. Erős Pista

1 ek. olívaolaj

½ kisebb brokkoli rózsáira szedve

1 db zöld paprika vékony csíkokra vágva

őrölt fekete bors

 

a tálaláshoz: 2 adag basmati rizs

 

Elkészítés

1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát is csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük.

Elkészítjük a szószt. Ehhez egy tálban összekeverjük az alaplét, a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért, az Erős Pistát és a keményítőt.

2. A húst felforrósított olívaolajon, sóval és borssal megszórva megpirítjuk. Amikor már pirosas kérget kapott, akkor felöntjük a vízzel, és lefedve puhára pároljuk. Elpárologtatjuk róla az összes folyadékokét és a szezámmaggal megszórva megpirítjuk, majd félretesszük a húst.

3. Ugyanazt a serpenyőt használva pirítjuk meg a zöldségeket egy kevés olajon. Pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd hozzáadjuk az előre elkészített szószt. Lefedve 2-3 percig pároljuk. Utána hozzáadjuk a félretett húst és kevergetve pár percig még tovább főzzük.

Rizzsel tálaljuk.