Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell Elkészítési idő (perc): 50
Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Kolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Puha mézeskalács

Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:téli
Alkalom:karácsony
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:min. 120 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:gasztroajándékok, karácsonyi sütemények
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Puha mézeskalács

A kedvenc mézeskalács receptem, mellyel nem kell várni, hogy megpuhuljon. Dobozokban tárolva még hetekig ugyanolyan puha marad, mint sütés után. Elmaradhatatlan sütemény karácsonykor.

 

Hozzávalók (kb. 70 db-hoz):

125 g margarin

125 g kristálycukor

250 g akácméz

500 g búzafinomliszt

1 csomag mézessütemény fűszerkeverék (Kotányi)

1 zacskó sütőpor

1 evőkanál szódabikarbóna

1 db tojás

4 evőkanál kakaópor

1 ek. őrölt fahéj

a díszítéshez:

1 db tojásfehérje

200 g porcukor

1 tk. citromlé

1 doboz dekorgyöngy (Dr. Oetker)

színes dekor toll cukormáz (Dr. Oetker)

 

Elkészítés:

1. A tésztát már előző nap készítsük el, mert egy éjszakát állnia kell a hűtőben.

Egy kis lábosban melegítsük fel a margarint, a mézet és a cukrot folyamatos kevergetés mellett. Ha a margarin és a cukor is felolvadt, akkor vegyük le a tűzről és tegyük félre.

2. Egy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, a fűszerkeveréket, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaóport, a fahéjat és adjuk hozzá a tojást, majd alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott vajas keveréket és alaposan gyúrjuk át az egészet kézzel. A tésztának ragadósnak, nyúlósnak kell lennie. Ekkor még nem lehet vele dolgozni. Ezért tegyük a hűtőbe letakarva legalább egy éjszakára.

3. A tésztát másnap vegyük ki a hűtőből és gyúrjuk át újból. Először még nagyon nehéz vele dolgozni, mivel hideg a tészta. Érdemes 5-10 percet várni vele, hogy felmelegedjen, de a gyúrás közben, a kezünk melegétől is fel fog melegedni és tökéletes állaga lesz. Addig gyúrjuk, amíg szép fényes nem lesz.

4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és karácsonyi kiszúrókkal formákat vágunk ki belőle.

5. A formákat előmelegített 180 C fokos sütőben (alsó és felső sütés) kb. 15 percig sütjük. Ez a puhaság egyik titka: a rövid sütési idő. Ha a tésztát vékonyabbra nyújtjuk, akkor 7 perc is elegendő lehet.

6. A díszítéshez a tojásfehérjét egy kevés porcukor hozzáadásával robotgéppel habbá verjük. Mehet bele a citromlé is, és a maradék porcukor apránként adagolva. A jó hab már nehezen keverhető, állaga nagyon sűrű.

Ezt a keveréket töltsük habzsákba vagy nejlonzacskóba, melynek a végét felhasználáskor levágjuk. (Érdemes a zsákot egy hosszú pohárra húzni, mert így kényelmesen bele tudjuk tölteni a habot). A megtöltött habzsákot feszesre tekerjük, és a hűtőbe tesszük minimum 30 percre. Ezzel díszítsük a kisütött mézeskalácsokat. Amíg a hab nem köt meg, addig szórhatunk bele dekorgyöngyöt és mindenféle díszítőelemet.

A mézeskalácsok dobozban tárolva hónapokig is fogyaszthatóak, és kiváló gasztroajándékok is.