Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Olasz tésztasaláta

Olasz tésztasaláta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna, tízórai
Szezon: tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Fő kategória:halak
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Egy egyszerű vasárnapi ebéd.

 

Hozzávalók (4 személyre):

600 g fagyasztott hekkfilé

4 dl tej

3 gerezd fokhagyma

a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

étolaj a sütéshez

a burgonyapüréhez:

500 g burgonya

2 ek. tejföl

2 dl tej

1 ek. vaj

a majonézes kukoricasalátához:

200 g morzsolt csemegekukorica

1 csomó petrezselyem

majonéz

mustár

tejföl

bors

pár csepp citromlé

pár csepp édesítőszer

 

Elkészítés:

1.  A fagyasztott hekket egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a tejet. Sózzuk, és zúzott fokhagymát rakunk a tejbe. Fontos, hogy ez az ízes tej teljesen ellepje a halat. Ebben a tejben hagyjuk kiolvadni a halat.

2. Miután kiolvadtak, lecsepegtetjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük.

3. A majonézes kukoricasalátához egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt egy kevés citromlével és folyékony édesítőszerrel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük.

4. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd vajat keverünk hozzá. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Kézi robotgéppel krémesre keverjük megfelelő mennyiségű tej hozzáadása mellett. Utólag sózhatjuk is.