Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Camembert sajttal töltött sült alma

Camembert sajttal töltött sült alma Fő kategória: vendégvárók, előételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi
Alkalom: húsvét, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:uzsonna, tízórai
Szezon:tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)

A rizsfelfújt (rizskoch) egy igen könnyen elkészíthető desszert, melyet kínálhatunk baracklekvárral is, de ha van otthon egy kevés gyümölcs (eper, málna stb.) akkor csináljunk hozzá gyümölcsöntetet, mert igazán fel tudja dobni ezt a könnyű desszertet.


Hozzávalók (4-5 személyre)

200 g rizs

200 ml víz

2 csipet só

500 ml tej

5 db tojás

100 g kristálycukor

50 g vaj

vaníliás cukor

citromhéj

málnaöntet:

250 g málna (fagyasztott is jó)

150 g kristálycukor

1 citrom leve

 

Elkészítés

1. A rizst kiválogatjuk, megmossuk és annyi mililiter forrásban lévő, gyengén sós vízbe szórjuk, amennyi gramm a rizs. Megforraljuk. Amikor a víz kezd elfogyni, felengedjük a rizst forró tejjel.

Lassú tűzön, gyakran megkeverve a rizs puhulásáig, kissé elkásásodásig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és egy tepsiben szétterítve hagyjuk kihűlni.

2. A tojások sárgáját előbb cukorral, majd kevés vajjal habosra keverjük. Hozzátesszük a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd alaposan eldolgozzuk a tejberizzsel.

3. A tojásfehérjét habbá verjük és ezt a habot több lépésben adjuk a rizshez.

4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőformába öntjük. 20-30 percig sütjük 180 C fokon alsó légkeverésen. Ha már erősen érezni az illatát és szép barna a teteje, akkor készen van.

Ha elkészült, ne egyből borítsuk ki. Kicsit kihűtjük és körbe vágjuk, majd úgy tesszük ki tányérra.

5. Málnaöntet: 250 g málnát 150 g kristálycukorral és egy citrom levével felfőzzünk. Főzés után  turmixszoljuk,  majd átszűrjük, hogy a magok ne maradjanak benne.