Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Elkészítési idő (perc):30
Speciális összetevők figyelembe vétele:Laktózmentes, Vegetáriánus, Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Fő kategória:
Árszint:olcsó hozzávalók

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Aki eddig nem kedvelte a sütőtököt, biztos, hogy ettől a levestől megváltozik a véleménye. Kitűnő ünnepi alkalmakra is.

 

Hozzávalók (3-4 személyre):

½ sütőtök (kb. 300 g)

frissen őrölt tengeri só

2 rozmaringág

1 tk. őrölt chili por

1 ek. olívaolaj

2 ek. tökmagolaj

½ vöröshagyma

zöldségalaplé

80 g édesköménygumó

 

Elkészítés:

1. A sütőtököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, és apró kockákra vágjuk. A kockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, őrölt chili port szórunk rá, és tökmagolajjal meglocsoljuk. Rátesszük a rozmaringágat és az egészet alaposan átkeverjük. 200 C fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezalatt a sütőtök krémes állagú lesz és egy kicsit meg is pirul.

2. Egy lábosban kevés olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megsütött tököt és egy kevés tökmagolajjal együtt rövid ideig pirítjuk.

3. Felöntjük forró zöldségalaplével és kb. 10 percig főzzük. Ezután turmixgépben turmixszoljuk.

4. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy tálba kiöntjük. Félretesszük. A serpenyőben kevés olívaolajt öntünk és beletesszük a felszeletelt édesköményt. Sózzuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk az édesköménnyel, tökmaggal megszórva és tökmagolajjal meglocsolva.