Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny Elkészítési idő (perc): 60
Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel
Konyha:mediterrán
Fő kategória:szárnyas ételek, saláták
Étkezés:ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, testépítős ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Az avokádóöntet remekül kiegészíti a fűszeres csirkemellet. Finom ízek mellett egy könnyű salátát kapunk, mely vacsorára is ideális.

Hozzávalók (3-4 személyre)

500 g csirkemell filé

olívaolaj

sült csirke fűszerkeverék (olyat válasszunk, amelyikben nincsen cukor)

víz

saláta-keverék (nálam Eisberg Bolero mix)

 

az avokádóöntethez:

3 db érett avokádó (legyen jó puha, különben nem tudunk vele dolgozni)

2 ek. natúr joghurt

½ lime leve

őrölt fekete bors

3 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés

fűszeres csirkemell:

1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és nagyobb darabokra (kb. 4 felé) vágjuk. Befűszerezzük a sült csirke fűszerkeverékkel.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és rátesszük a befűszerezett húst. A húsdarabok mindegyik oldalát magas hőfokon lepirítjuk, majd vízzel felöntjük és lefedve alacsony hőfokon teljesen puhára főzzük a húst. Közbe pótoljuk a vizet. Ha a csirkemell már puha, akkor két villa segítségével szedjük szét húst szálaira, cincáljuk szét. De fontos, hogy legyen alatta szaft is. Így lesz igazán ízletes a husi.

fokhagymás avokádóöntet:

1. Az avokádót kettévágjuk és belsejét egy kanál segítségével egy aprító vagy turmixgépbe kaparjuk.

2. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével.

3. Natúr joghurtot adunk hozzá. Ha öntetnek készítjük salátához, akkor kb. 2 ek. kell, de ha mártogatósnak készítjük,  guacamole-ként, akkor egy evőkanál is elég (mely lehet tejföl is). A hígabb, öntet változatot tésztához is keverhetjük, mintha pesto lenne.

4. Fokhagymával ízesítjük, majd összeturmixoljuk, pépesítjük.

A saláta összeállítása:

Egy tányérba egy nagy marék salátát teszünk, erre halmozzuk rá az elkészült csirkemellet, melyet alaposan meglocsolunk a fokhagymás avokádóöntettel.