Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Elkészítési idő (perc):50
Fő kategória:
Árszint:olcsó hozzávalók

Sótétésztakérget készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Segítségével a benne sült ételek (legyen az bármilyen hús, hal vagy zöldség) nemcsak sokkal intenzívebb ízűek lesznek, hanem sokkal omlósabbak is. Mivel nagyon látványos, vendégváráshoz is tökéletes választás.

 

Hozzávalók (2 személyre):

2 db csirkemell filé

őrölt fekete bors

½ citrom reszelt héja

2 ek. vaj

2 db fokhagyma

1 marék kakukkfű

 

a sótésztakéreghez:

400 g só

400 g finomliszt

2 db tojásfehérje

2 dl viz

 

Elkészítés:

1.  Először elkészítjük a fűszervajat. Ehhez a vajat kissé felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lemorzsolt kakukkfüvet. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és fél citrom reszelt héjával.

2. A húst megtisztítjuk, majd enyhén sózzuk és borsozzuk (a sótésztakéregtől sós lesz). Egy serpenyőben elősütjük úgy, hogy az előkészített fűszerese vajból egy keveset felhasználunk.  Ha már a húsok mindkét oldala kérget kapott a sütéstől, akkor levesszük a tűzről és megkenjük a fűszeres vajjal. Félretesszük.

3. A sótésztakéreg elkészítéséhez a sót és a lisztet egy tálban összekeverjük. Hozzáadunk 2 tojásfehérjét és 2 dl vizet, majd az egészet összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tésztát kettévágjuk és a két lap közepére egy-egy vajas csirkét teszünk, majd mindkettőt külön belecsomagoljuk a sókéregbe. Így két nagy batyut fogunk kapni, melyet sütőpapírral bélelt tepsire teszünk és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Ezután kivesszük és kb. 15-20 percet pihentetjük, csak ezután törjük fel a sókérget.

Rizzsel vagy salátával tálaljuk az omlós csirkénket.