Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Mézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel

Mézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna, tízórai
Szezon: tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Konyha:mediterrán
Fő kategória:tészták
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi, téli
Alkalom:húsvét
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Spagetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Ez tipikusan egy olyan tészta, melyet a hűtőben lévő maradékok ihlettek. Ha nincs pármai sonkánk, akkor  helyettesíthetjük másfajta sonkával is.

 

Hozzávalók (2 személyre)

3-4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

3 db gomba

1-1,5 dl főzőtejszín

friss fűszernövények (pl: zsálya, kakukkfű, rozmaring, vagy ami van)

5-6 szelet pármai sonka

olívaolaj

spagetti

só, őrölt fekete bors

szárított oregánó, bazsalikom

 

Elkészítés

1. A tésztát sós vízben megfőzöm (al dente legyen). Lecsepegtettem és félreteszem.

2. Egy serpenyőben forró olívaolajon (ne spóroljunk az olajjal) megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát, sonkát és friss fűszernövényeket is (egyben, szárastól). Ha már kissé megpirultak, akkor kiveszem a fűszernövényeket és félreteszem. Mehet sonkához a szeletekre vágott gomba is. Sózzuk. Amikor már a gomba is megpirult, akkor megszórom az apróra vágott petrezselyemmel és ezzel is pirítom egy kicsit, hogy összeessen a petrezselyem.

3. Felöntöm a tejszínnel, amihez egy tálkában már hozzáverem a borsot és a többi szárított fűszert. A tejszínt mártás sűrűségűre redukálom (elfőzöm a levét).

4. Végül a mártásba beleforgatom a kifőzött tésztát.

Tálalás: a megpirított fűszernövényeket apróra vágom, vagy ha elég sokáig sütöttem őket, akkor rá is tudom morzsolni a tészta tetejére.

Lehet tenni rá reszelt sajtot is, de nekem nem hiányzott hozzá semmi sem. (Na jó, talán egy pohárka fehérbor...)