Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Kókuszos-narancsos csokitorta

Kókuszos-narancsos csokitorta Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:téli, szezonfüggetlen
Alkalom:Valentin-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Egy egyszerű krémlevest könnyen ünnepivé tudunk varázsolni, ha sütünk rá egy ropogós tésztafedőt.

 

Hozzávalók (4 személyre):

50 g vaj

1 kisebb fej vöröshagyma

30 g póréhagyma

300 g csiperkegomba

1 csomó petrezselyemzöld

őrölt fehér bors

szárított tárkony

1,5 l zöldségalaplé

250 ml főzőtejszín

30 g finomliszt


a tésztafedőhöz:

500 g leveles tészta

1 db tojás

liszt

 

Elkészítés:

1.  A vöröshagymát, a póréhagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A gombát felkockázzuk, de 2 darabot szeleteljünk fel és tegyük félre.

2. A vajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a póréhagymát.

2. Hozzáadjuk a felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal. Addig főzzük, amíg elpárolog róla az összes folyadék. Ezután hozzáadjuk a petrezselyem felét és a lisztet. A lisztet lepirítjuk, majd felöntjük a forró alaplével. Csomómentesre elkeverjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel krémes állagúra turmixszoljuk. Hozzáadjuk a maradék petrezselymet és átforraljuk a levest.

3. Az elején félretett gombát serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. Sózzuk. Hozzáadjuk az elkészült leveshez.

4. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Előveszünk egy olyan tányért, melyet be lehet tenni a sütőbe (cserépedény). Rátesszük a tésztára és körbevágjuk vele a tésztát. A kivágott kört nyújtófával tovább szélesítjük, hogy rá tudjuk hajtogatni a leveses tálra.

A tálba szedünk a levesből, és ráillesszük a tésztát. Két oldalt húzzuk szorosra a tésztát, majd kenjük le felvert tojással. A maradék tésztából szúrjunk ki formákat (pl.: csillag, szív) és díszítsük vele a beborított tányért. Az így elkészített tányért előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük és 200 C fokon 10-12 percig sütjük.