Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Lencsesaláta bulgurral

Lencsesaláta bulgurral Konyha: keleti
Fő kategória: saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési idő: max. 60 perc

Édeskömény saláta zöld almával

Édeskömény saláta zöld almával Fő kategória: előételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Körtés forralt bor (a felejtő)

Körtés forralt bor (a felejtő) Fő kategória: italok
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával
Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával
Konyha:mediterrán
Étkezés:ebéd
Szezon:téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési idő:max. 60 perc
Elkészítési nehézség:könnyű
Speciális összetevő:fehér cukor mentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, testépítős ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Hozzávalók (4 adag)

300 g darált sertés lapocka

420 g cukkini

80 g durum fusilli

2 db fokhagyma

60 g póréhagyma

125 g mozzarella light

100 ml főzőtejszín (12 %)

1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1. A cukkinit felszeleteljük és besózzuk. Így levet ereszt, melyet később lecsepegtetünk. A póréhagymát felaprítjuk.

2. A darált húst olívaolajon sóval és borssal megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát és a fokhagymát is.

3. Sós vízben al dante-re főzzük a tésztát. Ha kész, leszűrjük és félretesszük.

4. Ha a hús lepirult, akkor felöntjük a tejszínnel és átforraljuk az egészet. Beleforgatjuk a kifőzött tésztát.

5. A cukkini szeletek felét egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a tejszínes-tésztás darált húst. A tetejére tesszük a maradék cukkinit és a felszeletelt mozzarellát.

200 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

1 adag (200 g) tartalmaz

kalória: 282

fehérje: 18 g

szénhidrát: 9 g

zsír: 19 g

Mentés

Mentés