Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Őszi panna cotta

Őszi panna cotta Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:reggeli
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 15 perc
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek, street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Először is tisztáznunk kell, hogy ez nem egy ”lájtos” , ”még nem igazán ébredtem fel” típusú reggeli. Olyankor szoktam ezt elkészíteni, mikor már 5-kor felkellek, de csak 9-10 körül reggelizek. Egy ilyen reggel ihlete a Rita szendzsót is, melyhez bátran adom a nevemet. Egyrészt azért, mert máshol ilyet még nem ettem (persze ettől még nincs kizárva, hogy mások már több éve fogyasztják - de ne szóljatok, ha tudomásotok van ilyesmiről, mert szeretnék abban a hitben élni, hogy ezt a szendvicset én találtam ki-), másrészt azért, mert nagyon szeretem, és ezért elég gyakran reggelizek ilyet.


Hozzávalók (1 személyre):

2 szelet kenyér

2 szelet sonka

2 szelet trappista sajt

majonéz ízlés szerint

1 kk. étolaj

1 közepes méretű tojás

egy maréknyi snidling

1 csipet só

1 marék ruccola

 

Elkészítés:

1. A kenyerekre ráteszünk egy-egy szelet sonkát, és egy-egy szelet sajtot, majd sütőben megsütjük (Grill fokozaton 200 C fokon, kb. 8 percig).

 

2. Tükörtojást készítünk (kevés étolajon serpenyőben megsütjük a tojást és megsózzuk). Az elkészült tükörtojást meghintjük snidlinggel és az egyik sült kenyérre fektetjük. A másik kenyeret vékonyan megkenjük majonézzel és ráillesztjük a tükörtojásra.

Aki szereti, tehet ruccolát is a kenyerek közé (Én imádom minden mennyiségben.)

 

Paradicsommal és ruccolával tálaljuk, és melegen, komótosan fogyasztjuk.