Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Elkészítési idő (perc):60
Speciális összetevők figyelembe vétele:Vegetáriánus
Fő kategória:
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Egy könnyű desszert nyári ízekben, nektarinos mascarponéval.

 

Hozzávalók (21 gombóchoz):

500 g tehéntúró

2 db tojás

70 g búzadara

1 csipet só

50 g zsemlemorzsa

30 g vaj

50 g porcukor

 

öntet:

200 g mascarpone

4 db nektarin

4 ek. méz (vagy cukor ízlés szerint)

fél citrom leve

 

Elkészítés:

1. Szitán áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és a tojások sárgáját. Amikor alaposan összekevertük, több lépésben óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

2. 40 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt a búzadara megszívja magát a túróban lévő savóval, ettől megduzzad, ami segíti a formázást és főzés közben a puhulást.

3. Vízbe mártott kézzel formázva, bő forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor a gombócok már felemelkedtek az edény aljáról, a hőkezelést csak gyöngyöző forralással vigyük tovább, hogy a gombócok szép lassan duzzadjanak meg és puhuljanak. Összesen kb. 8 percig főzzük.

4. Vajban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát. Tűzről levéve elkeverjük benne a szitált porcukrot, és ebben átforgatjuk a lecsurgatott gombócokat.

5. Az öntethez a nektarinok magját kivesszük és robotgépben aprítjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, majd ezzel is elkeverjük. Rövid ideig érdemes hűtőbe tenni.

 

1 db túrógombóc tartalmaz:

Energia: 76 kcal

Fehérje: 5 g

Zsír: 2,8 g

Szénhidrát: 7,5 g

 

Az öntet (3 ek.) tartalmaz:

Energia: 66 kcal

Fehérje: 0,9 g

Zsír: 4,3 g

Szénhidrát: 6,3 g