Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű

Alakbarát csokis-diós keksz

Alakbarát csokis-diós keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Vargabéles meggyöntettel

Vargabéles meggyöntettel
Vargabéles meggyöntettel
Vargabéles meggyöntettel
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Alkalom:Valentin-nap, húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 120 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:karácsonyi sütemények
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Vargabéles meggyöntettel

Klasszikus vargabéles finom meggyöntettel.


Hozzávalók (kb. 8 kocka):

a vargabéleshez:

200 g finommetélt

150 g réteslap (8 lap)

a töltelékhez:

400 g zsíros tehéntúró

3 db tojás

60 g vaj

200 ml tejföl

100 g kristálycukor

10 g vaníliás cukor

20 g citromhéj

50 g mazsola

a rétegzéshez:

120 g vaj

100 g porcukor

a meggyöntethez:

250 g meggy

400 ml meggylé

5 ek. kristálycukor

3 ek. vörösbor

1 kk. citromlé

3 ek. liszt

Elkészítés:

1.  A tésztát forrásban lévő enyhén sós vízben és tejben kifőzzük. A kész tésztát nem kell lemosni, csak alaposan lecsepegtetni.

A mazsolát langyos vízben áztatjuk, lemossuk, majd lecsepegtetjük.

2. A vajat a tojások sárgájával és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, az áttört túrót és az előkészített mazsolát.

Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a tejfölt. Hozzákeverjük a langyosra hűtött tésztát, és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét is lassú mozdulatokkal hozzákeverjük.

3. Egy tepsit vagy egy jénai tálat kivajazunk. Egy réteslappal kibéleljük, majd porcukorral elkevert vajjal megkenjük. Négy darab réteslapot teszünk le így. Erre helyezzük a túrós tölteléket, majd a maradék négy réteslapot is rátesszük cukros vajjal megkenve.

180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre.

Mielőtt kockára vágjuk, pihentessük 30 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.

Gyümölcsöntetet kínáljunk hozzá. (Például erdei gyümölcsös öntet, eperöntet, vagy meggyöntet.)

 

Meggyöntet

1. Feltesszük főzni egy lábosban a meggybefőtt levét a cukorral. Felforraljuk, és egy kevés levet kiszedünk külön egy tálkába. Ebbe tesszük a lisztet (lehet keményítő is) és csomómentesre elkeverjük.

2. Újra felforraljuk a cukros meggylevet, majd egy szűrővel beleszűrjük a habarást, amit rögtön elkeverünk és felforralunk. Az így kapott szirupba főzzük bele a gyümölcsöt, vagy a gyümölcspürét. Kevés citromlevet is adjunk hozzá, mert ez felerősíti a gyümölcsök aromaanyagait. Hozzáadjuk a vörösbort.

Ha nem lenne elég sűrű, akkor turmixszoljuk le.

Mentés