Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Túrós-sajtos pogácsa

Túrós-sajtos pogácsa Konyha: magyar
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes

Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Házi készítésű hosszúmetélt tejszínes-gombás szósszal

Házi készítésű hosszúmetélt tejszínes-gombás szósszal Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal
Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal
Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal
Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal
Konyha:keleti
Fő kategória:előételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:street food ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal

A quesadilla (ejtsd: kázádíjá) tulajdonképpen értelmezhető egy mexikói melegszendvicsként is, melyet megtölthetünk darált hússal vagy zöldségekkel. Egy a lényeg: legyen benne sajt, mely összetartja az egészet.

Kitűnő vacsora válhat belőle, a nachos pedig ropogatni valóként egy kellemes film társaságában is bátran helytáll. Szerintem sokkal finomabb, mint a boltban vásárolt társai.


Hozzávalók (4 személyre):

4 db quesadillához vagy wraphoz és egy nagyobb tányér nachos-hoz:

50 dkg liszt (búzaliszt, de fele-fele arányban lehet kukoricaliszt is - diétás verzióban teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt)

1 púpozott teáskanál sütőpor

1 teáskanál só

0,5 dl étolaj (vagy olívaolaj)

3 dl langyos víz

 

a töltelékhez:

4 dl tejföl

6 szál újhagyma

6 gerezd fokhagyma

olívaolaj

őrölt fekete bors

morzsolt kukorica

1 db kápia paprika

2 db paradicsom

0,5 kg reszelt sajt

 

 

a salsa szószhoz:

3 érett paradicsom

1/2 vöröshagyma

1 csomó petrezselyemzöld

1/2 zöldcitrom leve

3 gerezd fokhagyma

olívaolaj

őrölt fekete bors

jalapeno paprika ízlés szerint (üveges is jó)

1 db kápia paprika

4 evőkanál házi készítésű ketchup (vagy bolti ketchup)

4 evőkanál házi sűrített paradicsom (vagy 70 g sűrített paradicsom konzerv)

 

Elkészítés:

1. A legtöbb idő a salsa szósznak kell, így először ezt készítjük el. A paradicsomot kicsumázzuk, aljára éles késsel x-et vágunk és pár másodpercre forrásban levő vízbe tesszük. Majd rögtön átrakjuk jeges vízbe. Ezzel az eljárással könnyedén le tudjuk húzni a héját. A héj nélküli paradicsomot és a kápia paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet, a vöröshagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, a jalapenot felkarikázzuk és beletesszük a botmixer aprító táljába a többi hozzávalóval együtt, majd pépes állagú szószt készítünk.

Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a quesadillát.

2. A quesadilla elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a sót elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az olajat és fokozatosan annyi vizet, amennyit felvesz. Lisztezett gyúródeszkán kézzel dagasztjuk a tésztát kb. 10 percig.  Cipót formázunk belőle és egy késsel nyolc részre osztjuk. A nyolc részből korongokat formázunk, és lisztezett gyúródeszkán hagyjuk 30 percig pihenni egy nedves ruhával letakarva.

3. A tejfölt zúzott fokhagymával, sóval, borssal és olívaolajjal kikeverjük.

4. Fél óra után 4 db korongot a lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-2 mm vastagságúra. Éles késsel háromszögformákat vágunk belőle és száraz forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük 4-5 percig. Ezután kivesszük és hagyjuk állni. Ilyenkor fog megkeményedni.

A serpenyőbe esetlegesen belekerülő felesleges lisztet, minden tészta sütése előtt törüljük ki egy szalvétával.

A többi korongot 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és szintén száraz forró serpenyőbe sütjük. Miután beletettük a tésztát a serpenyőbe, rögtön kenjük meg az egyik felét fokhagymás tejföllel, szórjunk rá reszelt sajtot, karikára vágott újhagymát, apró kockára vágott kápia paprikát és morzsolt kukoricát, majd hajtsuk félbe a tésztát. Fontos, hogy a tészta ne süljön tovább 1-2 percnél.

Melegen fogyasszuk.

A begyúrt tészta hűtőben, vagy fagyasztóban is napokig eláll.